Un șofer român de TIR și patronul firmei pentru care lucra au fost amendați cu 6.600 de euro în Bavaria.

Duminică, 19 iulie, în jurul orei 08.30 polițiștii de la controlul traficului greu din cadrul Poliției Transporturi din Weiden au oprit un TIR româmesc pe A 6 lângă Pleystein.

Acțiunea făcea parte din monitorizarea pe care polițiștii o fac în fiecare duminică și în zilele de sărbătoare privind interdicțiile de trafic, potrivit publicației bavareze Wochenblatt.

Polițiștii au inspectat cardul tahograf al șoferului în vârstă de 31 de ani și datele din tahograful TIR-ului și au constatat că acesta era la volan de 17 ore și depășise și timpul de șofat săptămânal prevăzut de lege.

Potrivit sursei citate, un șofer de TIR poate conduce de maximum trei ori timp de nouă ore și de maximum două ori zece ore pe parcursul unei săptămâni. Aceste prevederi legale protejează șoferul și alți participanți la trafic prin faptul că se evită ca cineva obosit să pericliteze siguranța pe șosele.

Ce s-ar fi întâmplat dacă, după 17 ore la volan, șoferul ar fi produs un accident?

Șoferul le-a declarat polițiștilor că a depășit timpii de lucru la ordinul șefului său pentru că dispozitivul de refrigerare al camionului nu mai funcționa cum trebuie și risca perimarea mărfii.

Românului i s-a interzis să-și continue drumul și i s-a spus să ia pauză. Amenda este de 1.800 de euro pentru el și 4.800 de euro pentru patronul său.

Decizie UE: Tahografele vor fi montate și pe vehicule ușoare și vor înregistra trecerea frontierei

Tahograful inteligent, acceptat și în țări din afara Uniunii Europene, aflate în spațiul Schengen

DANEMARCA: Amendă record pentru un șofer român prins de două ori în două zile cu tahograful manipulat

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?