GERMANIA: Testare rapidă pentru coronavirus în aeroportul din Frankfurt

Aeroportul din Frankfurt a deschis luni, 29 iunie, un centru de testare „walk-in” unde pasagerii pot plăti pentru a face un test de coronavirus, la plecare sau la sosire, și pot obține rezultatele în câteva ore.

Deschiderea centrului vizează evitarea carantinei la destinație și liniștirea călătorilor anxioși pe măsură ce vacanțele de vară se apropie.

Compania de biotehnologie Centogene, în cooperare cu operatorii aeroportuari Fraport și Lufthansa, a lansat proiectul luni.

Începând de acum și până la sfârșitul lunii iulie 2021, pasagerii care pleacă sau sosesc pot vizita „Centrul de testare Walk-In” din apropierea clădirii terminalului principal și a gării trenurilor pe distanță lungă.

Un test standard de coronavirus costă 59 EUR, cu rezultate preconizate în șase-opt ore. Pentru 139 de euro, pasagerii pot opta pentru un test rapid, care va da un răspuns în două-trei ore.

Centrul mobil de testare poate gestiona până la 300 de teste pe oră, iar rezultatele testelor vor fi atașate digital biletelor de avion.

În prezent, pasagerii germani nu pot intra în multe țări, cum ar fi China, direct fără să fi fost testați pentru Covid-19 în ultimele 72 de ore.

De asemenea, mai multe landuri germane solicită un rezultat negativ al călătorilor care provin din anumite zone, cum ar fi Gütersloh, unde a fost depistat un focar de coronavirus.

Testul poate fi efectuat cu o zi înainte de călătorie, sau  „rapid în aceeași zi înainte de plecare”, a scris Centogen într-un comunicat de presă.

Toate rezultatele vor fi puse la dispoziția pasagerilor printr-o platformă digitală sigură și vor fi atașate biletului de avion, a declarat Arndt Rolfs, director executiv la Centogene.

GERMANIA: Cum evitați abuzurile proprietarilor când închiriați o locuință

GERMANIA: O româncă condamnată pentru furt s-a dus singură la poliție să-și plătească amenda care o scutea de închisoare

Audi Q7 căutat pentru confiscare în Germania, descoperit la Giurgiu

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?