GERMANIA: „Tot mai mulți oameni vor necesita terapie intensivă şi asistenţă respiratorie, dar suntem pregătiți”

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a încercat să-şi liniştească marţi compatrioţii, asigurându-i că ţara este bine pregătită pentru o creştere aşteptată a numărului de pacienţi cu COVID-19 care vor necesita terapie intensivă, transmite dpa.

Aproximativ 45% dintre paturile de la terapie intensivă sunt libere în prezent, datorită amânării unor operaţii planificate, a afirmat Jens Spahn, în timpul unei vizite într-un spital din Düsseldorf.

„Un lucru este clar: în zilele următoare, va exista un număr în creştere de pacienţi care vor avea nevoie de terapie intensivă şi asistenţă respiratorie”, a declarat ministrul.

Spahn a insistat însă că Germania se află cu un pas înaintea tendinţei datorită faptului că, prin testarea extensivă, au fost depistate „foarte devreme” cazuri de infectare cu coronavirus.

Germania dispune în prezent de capacităţi pentru circa 28.000 de pacienţi la terapie intensivă şi are în plan dublarea acestei cifre.

Marți, 31 martie, la ora 16.00, conform ultimelor date publicate de Institutul Robert Koch, în Germania erau raportate 67.051 de infectări cu coronavirus, 684 decese și 15.823 vindecări.

(Agerpres)

GERMANIA: Tranzitarea țării se face numai prin anumite locuri și la anumite ore

Restricții severe în Germania: Timp de două săptămâni, interzis contactul între persoane la mai puțin de 1,5 metri

Germania interzice intrarea lucrătorilor sezonieri străini pe teritoriul ei începând de astăzi

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?