Poliția federală germană a stabilit începând din 27 martie 2020 reguli noi privind tranzitul prin Germania, conform unui comunicat al Ambasadei României la Berlin.

Printr-o decizie adoptată recent, intrarea în Germania dinspre frontiera cu Franța în scopul tranzitului rutier spre Austria și tranzitarea propriu-zisă a teritoriului Germaniei sunt posibile numai pe la punctele de control și conform orarului de mai jos.

Punctul de control al trecerii frontierei la intrarea în Germania:

– Roppenheim (FR) – Iffezheim (DE)
● Orar deschiderea frontierei la intrare (ora locală) 09:00-15:00 (zilnic)
● Culoarul de tranzit obligatoriu A5 → Mannheim →A6 → Nürnberg →A3 → Passau
● Punctul de control al trecerii frontierei la ieșirea din Germania Passau (DE)- Suben (AT)
● Orarul deschiderii frontierei la ieșire (ora locală) 17:00-01:00 (zilnic)

– Brême d’Or (FR) – Goldene Bremm (DE)
● Orar deschiderea frontierei la intrare (ora locală) 10:00-16:00 (zilnic)
● Culoarul de tranzit obligatoriu A6 → Nürnberg → A3 → Passau
● Punctul de control al trecerii frontierei la ieșirea din Passau (DE)- Suben (AT)
● Orarul deschiderii frontierei la ieșire (ora locală) 17:00-01:00 (zilnic)

Călătoriile de tranzit prin Germania nu sunt admise decât cu titlu de excepție, din motive temeinic justificate, mai anunță ambasada.

În cadrul formalităților de control se evaluează în mod individual intenția reală a călătorilor, credibilitatea motivelor invocate și eventualele riscuri legate de sănătatea publică, pe care le implică prezența acestora pe teritoriul german.

De asemenea, se efectuează un control riguros al stării tehnice și al documentelor autovehiculelor cu care se deplasează persoanele aflate în tranzit, în raport cu prevederile legislației germane în materie de circulație rutieră.

Intrarea în Germania va fi refuzată dacă:
– starea tehnică a autovehiculelor poate periclita siguranța în trafic;
– a expirat valabilitatea documentelor necesare (certificatul de înmatriculare, asigurarea de răspundere civilă obligatorie, certificatul de inspecție tehnică, permisul de conducere) sau există suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora;
– numărul pasagerilor depășește capacitatea maximă de transport a autovehiculelor.

Decizia de permitere a intrării pe teritoriul german aparține exclusiv ofițerilor poliției de frontieră care efectuează controlul și nu poate fi influențată de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare române.

În cazul permiterii intrării în Germania, este obligatorie respectarea culoarului de tranzit stabilit și se recomandă evitarea, în măsura posibilităților, a opririlor pe teritoriul statului german.

Ambasada face apel la înțelegerea dumneavoastră în ceea ce privește necesitatea respectării cu strictețe a tuturor măsurilor și restricțiilor impuse de autoritățile locale.

Germania interzice intrarea lucrătorilor sezonieri străini pe teritoriul ei începând de astăzi

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?