GERMANIA: Un australian afiliat ‘Ndrangheta și o româncă, condamnați pentru trafic de cocaină

Un australian în vârstă de 38 de ani a fost condamnat la începutul lunii ianuarie 2019 la șapte ani de închisoare pentru traficarea a 4,7 kg de cocaină.

Domenico Condo este căutat și de autoritățile italiene într-un dosar al procurorilor anti-Mafia, scrie Daily Mail.

Australianul este originar din Perth și a fost prins când încerca să introducă drogurile în Germania. Venea din Olanda.

Arestarea lui face parte dintr-o operațiune amplă la nivel european, acțiunea în cadrul căreia au fost arestate 84 de persoane suspecte a avea legături mafiote.

Pe 7 ianuarie 2019 el a fost condamnat împreună cu partenera lui, o româncă în vârstă de 21 de ani. Ea a primit un an și trei luni de închisoare, urmând să fie deportată după executarea pedepsei.

În schimb, Condo mai are de așteptat până să fie extrădat în Australia unde există câteva mandate de arestare emise pe numele lui. El trebuie să răspundă și întrebărilor procurorilor italieni.

Ancheta autorităților europene în urma căreia a fost arestat australianul și partenera sa româncă a durat doi ani și viza organizația mafiotă ‘Ndrangheta din Calabria.

Operațiunea, denumită Pollino, viza activitățile de trafic de cocaină, spălare de bani, mită și violența grupării calabreze.

A fost coordonată de Eurojust, agenția Uniunii Europene care se ocupă de cooperarea judiciară în materie penală între agențiile statelor membre.

Perchezițiile au fost efectuate în Germania, Italia, Belgia și Olanda.  Mai mult de patru tone de cocaină au fost urmărite de-a lungul anchetei. Au fost confiscate peste două milioane de euro în decembrie 2018.

Poliția australiană din Mount Lawley, Australia de Vest, îl caută pe Domenico Condo pentru mai multe infracțiuni de trafic de droguri și deținere ilegală de arme, conform Seven News.

Conform Eurojust, Operațiunea Pollino a fost cea mai mare de acest fel din Europa.

Conform BBC, restaurante și gelaterii din Italia erau folosite pentru spălarea banilor.

Der Spiegel a menționat că operațiunea ‘Ndrangheta din Germania s-au concentrat în special în Renania de Nord – Westfalia, iar în Belgia în Limburg.

Perchezițiile din Germania, la care au participat 480 de polițiști și procurori, au fost efectuate la o zi după arestarea în Italia a șefului Cosa Nostra, Settimo Mineo .

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?