Skip to content

GERMANIA: Un bărbat și-a ucis familia după ce angajatorul soției a descoperit că îi falsificase certificatul de vaccinare

Un german care şi-a ucis soţia şi cei trei copii, iar apoi s-a sinucis, a lăsat un bilet de adio în care a scris că falsificase un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 şi se temea că minorii îi vor fi luaţi de autorităţi după ce falsul a fost descoperit, au explicat marţi procurorii din landul Brandenburg, informează DPA.

Poliţia a descoperit sâmbătă, 4 decembrie, cadavrele a doi adulţi, ambii în vârstă de 40 de ani, şi a trei copii, de 4, 8 şi 10 ani, într-o casă din Koenigs Wusterhausen, la sud de Berlin.

Toate victimele prezentau răni prin împuşcare. În casă a fost găsită o armă de foc, însă nu se știe deocamdată dacă aceasta a fost utilizată pentru crime și sinucidere.

În biletul de adio descoperit de poliţişti, tatăl scria că falsificase certificatul de vaccinare pentru soţia sa. Angajatorul acesteia descoperise însă falsul, iar cei doi părinţi s-au temut că vor fi arestaţi şi că le vor fi instituționalizați copiii, a explicat procurorul Gernot Bantleon.

Poliţia a descins la locuinţă după ce a fost alertată de martori care văzuseră trupurile neînsuflețite în casă.

Tragedia a avut loc într-o perioadă în care Germania înăspreşte restricţiile pentru a încerca să stăvilească un al patrulea val al epidemiei de COVID-19.

Începând de luna trecută, angajaţilor li se cere să prezinte un certificat verde prin care să dovedească faptul că s-au vaccinat, au trecut prin boală sau au fost testaţi negativ recent la coronavirus.

Autorităţile au convenit săptămâna trecută să le interzică nevaccinaţilor accesul în aproape toate magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, şi iau în discuţie introducerea vaccinării obligatorii pentru unele categorii profesionale, informează Agerpres.

Germania a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate

Germania: Accesul la locul de muncă și în transportul în comun, interzis fără certificat verde

Merkel: Germania nu intenţionează să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19