GERMANIA: Un curier român s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis valabil

Polițiștii din Erding au verificat sâmbătă, 15 august, în jurul orei 8.20, un curier român în cadrul unor controale de rutină efectuate pe Dachauer Straße.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani a prezentat un permis de conducere românesc. El le-a explicat polițiștilor că și-a luat carnetul în Republica Moldova și l-a preschimbat în România.

Însă agenții l-au informat că procedura pe care a urmat-o nu este suficientă pentru ca permisul prezentat la control să fie valabil în Germania întrucât el are rezidența permanentă în Mühldorf, nu în România.

În consecință, românului i s-a deschis dosar penal pentru conducere fără permis și va fi sancționat, informează Suddeutsche Zeitung.

Conform legislației germane, cetățenii români care s-au stabilit în Germania de cel puțin șase luni trebuie să solicite, la scadența permisului de conducere românesc, preschimbarea acestuia cu unul german.

Convins că poate conduce cu permis românesc în Germania, un șofer al cărui carnet nemțesc a fost suspendat se judecă cu autoritățile

Sucevean, prins cu permis de conducere fals: „L-am cumpărat din Germania cu 3.000 de euro”

Recunoașterea, valabilitatea și preschimbarea permisului auto în UNIUNEA EUROPEANĂ

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!