GERMANIA: Un român a fost grav rănit într-un accident de circulație în Bavaria

Sâmbătă seara a avut loc un grav accident de circulație în care au fost răniți un român, un coleg de-al acestuia și un polonez.

Două dubițe s-au lovit frontal pe B2, lângă localitatea Krün. Resturile rezultate în urma accidentului s-au împrăștiat pe 400 de metri.

Aproape șase ore a stat la locul accidentului personalul de intervenție, potrivit unei postări pe Facebook a echipei de intervenție. Victimele au trebuit să fie descarcerate, ambele vehicule fiind distruse.

Accidentul a avut loc în jurul orei 20.25 pe Bundesstraße nr. 2 la ieșirea din Krün spre B 11, potrivit unui comunicat al Poliției preluat de presa regională.

Un autovehicul condus de un cetățean polonez circula pe B2 spre Austria. O mașină de culoare verde i-a tăiat calea și a intrat pe banda de ieșire spre Krün. În acel moment, șoferul polonez în vârstă de 46 de ani a intrat pe contrasens și a lovit un Ford Transit albastru, cu remorcă înmatriculată în Unterallgäu.

Șoferul Fordului Transit a fost descarcerat după o oră (Sursa foto: Dominik Bartl)

Fordul era condus de un bărbat în vârstă de 60 de ani, pasager fiind românul.

Ambii au rămas prinși între resturile mașinii. Șoferul Fordului a fost dus la o clinică din Murnau, iar șoferul polonez și românul au ajuns la un spital din Garmisch-Partenkirchen.

Poliția germană evaluează daunele la aproximativ 40.000 de euro, autostrada B2 fiind închisă până la ora trei dimineața.

Parchetul din München a trimis un expert să cerceteze zona. Este căutat șoferul mașinii de culoare verde care a tăiat calea șoferului polonez, persoanele care dețin orice informație fiind rugate să sune la (0 88 23) 9 21 40 la Poliția din Mittenwald.

Microbuz cu români, oprit de la circulație în Germania. Scaunele s-ar fi desprins în cazul unui accident

GERMANIA: Ce trebuie făcut în cazul unei tamponări sau al unui accident. Ce alte reguli rutiere există

A accidentat grav un biciclist în Germania, l-a luat în mașină și l-a abandonat pe câmp