Germania va introduce noi restricții pentru a stopa răspândirea coronavirusului

La numai două săptămâni de la introducerea unor noi restricții, guvernul federal dorește să înăsprească regulile pentru a încerca să țină sub control răspândirea coronavirusului.

Luni, 16 noiembrie, cancelarul Angela Merkel are o ședință cu șefii landurilor și, potrivit presei germane, se așteaptă introducerea altor restricții chiar dacă există date că răspândirea virusului s-a mai redus. O ședință similară va avea loc pe 23 noiembrie.

UPDATE: Premierii landurilor au respins în parte planul dur de măsuri restrictive ale cancelarului Merkel și au venit cu alte propuneri.

Potrivit noului proiect, locuitorii Germaniei nu ar trebui să se întâlnească decât cu membrii propriei gospodării și cu maximum două persoane dintr-o altă gospodărie. În prezent este permisă o asemenea întâlnire cu maximum zece persoane.

Încălcărea acestor restricții de contact vor fi sancționate drastic. Petrecerile în locuri publice, apartamente, precum și în alte zone private sunt inacceptabile, având în vedere situația gravă din țară.

Persoanele deosebit de vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă, bolnavii sau cei cu condiții preexistente, vor primi măști FFP2 cu preț redus începând din decembrie pentru a se proteja împotriva virusului. Guvernul federal intenționează să distribuie  pe cheltuiala sa câte 15 pentru fiecare persoană vulenrabilă, ceea ce înseamnă o mască pe săptămână pe tot timpul iernii.
Landurile trebuie să își pregătească centrele de vaccinare începând cu data de 15 decembrie, pentru a putea fi operaționale cu scurt timp. Până la sfârșitul lunii noiembrie, trebuie să informeze guvernul federal cu privire la numărul de vaccinări planificate pe zi.

La ședința de săptămâna viitoare se vor stabili măsurile ce vor fi luate de la 1 decembrie până la Crăciun. În 14 noiembrie, Merkel a declarat că Germania se confruntă cu luni dificile.

Datele Institutului Robert Koch arată că de la începutul pandemiei în Germania au fost infectate cu Sars-Cov-2 un total de 801.327 de persoane și au decedat 12.547. Aproximativ 515.200 de persoane s-au vindecat.

GERMANIA: Controlat la frontieră, un român și-a plătit amenda de 3.300 € ca să nu ajungă după gratii

GERMANIA: Mii de polițiști federali, pe străzi pentru impunerea noilor restricții

Germania impune noi reguli drastice pentru a limita răspândirea noului coronavirus

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!