Skip to content

Infractor român condamnat în Germania, prins după 20 de ani tot în Germania

Poliția din Weil am Rhein, un oraș aflat la frontiera cu Franța și Elveția, a anunțat pe 12 martie 2019 că un infractor român a fost prins în noaptea precedentă pe autostradă.

În timpul unei verificări de rutină la frontiera cu Elveția, la Rheinfelden – Baden-Württemberg, un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost reținut de autoritățile germane.

Conform comunicatului de presă al Poliției pe numele românului era emis un mandat de arestare.

În 1996, acesta a fost condamnat pentru jaf agravat și alte infracțiuni de către Tribunalul din Görlitz.

El mai avea de efectuat 724 de zile de închisoare și din 1999 procurorii germani îl căutau.

Românul a fost preluat de Poliția Federală germană, arestat și trimis la închisoare.

La sfârșitul lunii februarie poliția germană a depistat pe aeroportul din München un alt cetățean român, condamnat la închisoare pe viață pentru crimă în Germania, căutat de 19 ani.

Victor P., românul acum în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, complicitate la crime și jafuri în 2000, dar a fugit din Germania înainte de a fi încarcerat.

A fost dat în urmărire de Procuratura din Potsdam.

Poliția federală germană a anunțat că l-a arestat aeroportul din München. Victor P. tocmai sosise cu un avion din România, relatează Bild.

Potrivit sursei citate, Victor P. nu se mai aștepta să fie căutat și acum, iar autoritățile aeroportuare au fost șocate să constate că au depistat un criminal căutat pentru a executa închisoare pe viaţă. În momentul reținerii, el a încercat să-i convingă pe nemți că fac o greșeală și că ar fi vorba de o coincidență de nume.

Până la urmă, criminalul a recunoscut că el este cel căutat și a fost încarcerat.

Victor P. a fost condamnat acum 19 ani, de Tribunalul Districtual Potsdam, la închisoare pe viață pentru crimă, implicare în alte crime şi jafuri. Românul a reuşit să fugă din ţară după pronunţarea sentinţei, el fiind căutat de 19 ani.