Skip to content

KÖLN: Artist stradal român, bătut de liderul Mafiei Cerșetorilor. Agresorul, un ardelean, a fost arestat

Mafia cerșetorilor români, cum o numește presa germană, jecmănește artiștii stradali din Piața Domului din Köln.

Liderul grupării a fost în sfârșit arestat după ce polițiștii au vizionat mai multe imagini în care un artist este bătut.

Sâmbătă dimineața, 16 februarie 2019, în jurul orei 09.00, Ștefan Petrescu a fost bătut de două ori la un interval de aproape o oră.

Agresorul este un român care vorbește cu accent ardelenesc și a fost prins după ce artistul a cerut ajutorul poliției.

Bărbatul, aflat acum în arest, are 30 de ani, este cerșetor și cunoscut Poliției din Köln ca fiind un infractor violent.

Acum este cercetat pentru vătămare corporală, judecătorii decizând arestarea lui.

Ștefan Petrescu desenează steaguri pe asfalt și în imagini se vede cum este lovit cu piciorul în cap de un bărbat.

Ștefan Petrescu, artist stradal. (Foto: Express)

Conform publicației Kölner Stadt-Anzeiger, Mafia Cerșetorilor români din Piața Domului este condusă de agresorul aflat acum după gratii.

Gruparea cere taxă artiștilor stradali care nu i se supun sau îi distribuie în anumite locuri pe cei pe care îi controlează.

Publicația Express suține că nu este prima dată când Ștefan Petrescu a intrat în vizorul Mafiei Cerșetorilor care controlează Piața Domului din Köln.

În iulie anul trecut, după ce a fost amenințat cu moartea s-a plâns Poliției. Chiar dacă a fost arestat, agresorul a fost eliberat la scurt timp.

Ulterior, polițiștii l-au îndrumat pe Petrescu să caute rezolvare în instanțe civile.

Mai mult, Parchetul german i-a răspuns că nu prezintă interes cazul lui, iar scandalul este o chestiune pur privată între cele două părți.

Agresorul este notoriu în oraș și era însoțit de cinci locotenenți când l-a bătut ultima oară pe Petrescu.

Scena a fost filmată de unul dintre prietenii artistului cu telefonul mobil, dar bătaia a fost surprinsă și de camerele de supraveghere amplasate în zonă.

„Nu am nicio protecție aici. Acești oameni vor ca eu să plec sau să le plătesc taxă”, a declarat pentru sursa citată Petrescu.