Mașină declarată furată de la o firmă de leasing din Germania, depistată la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa  au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism fabricat în 2018, pentru care proprietarul acesteia, o firmă de leasing din Germania, nu permite părăsirea teritoriului U.E.

Miercuri, 18 noiembrie, în jurul orei 18.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, V.A., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, care conducea un autovehicul marca Mercedes, ce tracta o remorcă tip platformă, pe care transporta un autoturism marca Volkswagen Tiguan, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2018.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului transportat, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, prin intermediul ofiţerilor Frontex, ocazie cu care au constatat că acesta aparţine de drept unei firme de leasing din Germania.

Reprezentanţii firmei au transmis că autoturismul în cauză nu are dreptul de a părăsi teritoriul UE, iar autorităţile competente din Germania au introdus în bazele de date o alertă în vederea confiscării mijlocului de transport.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că el doar trebuia să asigure transportul autoturismului şi nu știa că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furtiar autoturismul, în valoare de 120.000 de lei (25.000 de euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Cap tractor căutat în România, depistat la frontieră. Șoferul susține că l-a luat în leasing

Mașină luată în leasing din Anglia și adusă ilegal în România. Bărbatul este acuzat de furt

BMW în valoare de aproximativ 20.000 de lire sterline achiziționat în leasing, confiscat la Iași

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!