Medic din Milano: „În Germania a început epidemia de coronavirus din Europa”

Pe lângă căutarea unui vaccin și a altor medicamente pentru a reduce complicațiile infectării cu coronavirus, cercetătorii investighează și originile epidemiei din Europa.

Privind acest ultim aspect, trebuie menționate cuvintele medicului primar Massimo Galli, șef al Secției de Boli infecțioase de la Spitalul Sacco din Milano.

„Un înfiorător unic caz al unei persoane care a fost infectată la München de o doamnă chineză. Aceasta este nenorocirea care a afectat toată așa-numita primă zonă roșie. Întreaga epidemie vine de acolo”, a declarat medicul în cadrul emisiunii Cento Città de la Radio1.

Galli a adăugat: „Acest lucru a permis virusului să se extindă în patru săptămâni, în ciuda faptului că am fost primii care au închis zborurile din China. Am fost atacați pe la spate de un infectat german”.

Fabrizio Sala, vicepreședintele Regiunii Lombardia, este de aceeași părere: „Avem din ce în ce mai multe dovezi științifice că infecția a venit din China în Germania și de acolo în Lombardia. Nu este de criticat Germania, ci trebuie înțeles că Italia nu este țara celor care infectează, ci este o urgență de natură internațională”.

De asemenea, trebuie spus că pe 5 martie în New England Journal Medicine a fost publicată o scrisoare a medicilor germani în care s-a explicat că primul caz de Covid-19 în Europa s-ar fi înregistrat în Germania pe 24 ianuarie. 

În sinteză, potrivit celor raportate în jurnalul științific, bărbatul a manifestat febră ridicată și simptome respiratorii pe 24 ianuarie, după ce a participat la o întâlnire pe 20 și 21 ianuarie la care a luat parte și o colegă din Shanghai, rămasă în Germania în perioada 19 – 22 ianuarie, fără simptome.

Femeia a început să se simtă rău la întoarcerea în China și infectarea sa a fost constatată pe 26 ianuarie.

În consecință, Galli și medicii germani par să fie de acord asupra unui fapt: infecția ar fi pornit din Germania și de atunci coronavirusul ar fi ajuns și în Italia.

Germania ar putea fi primul focar european de coronavirus – HARTA genetică

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA