Cancelarul german Angela Merkel a declarat astăzi, 3 aprilie 2020, că ultimele date arată că ritmul de răspândire a noului coronavirus s-a încetinit, dar este prea deveme pentru a relaxa restricţiile impuse în vederea limitării epidemiei.

France Press și Reuters o citează pe Merkel care susține că guvernul german face tot ce poate pentru a se asigura că economia rezistă testului coronavirusului.

„Este adevărat că ultimele cifre ale Institutului Robert Koch, aşa ridicate cum sunt, aduc foarte prudent puţină speranţă, dar este cu siguranţă prea devreme pentru a relaxa măsurile privind restricţiile în viaţa publică”, a explicat Merkel.

„Guvernul şi eu personal ne gândim cum putem realiza simultan două lucruri: asigurarea protejării sănătăţii tuturor cetățenilor şi începerea unui proces prin care viaţa publică să revină pas cu pas”, a mai spus cancelarul Germaniei.

Merkel a stat în autoizolare timp de 14 zile, toate testele dovedind că nu este infectată chiar dacă a avut un contact cu un medic care a fost confirmat pozitiv.

Șefa guvernului federal și-a îndemnat concetăţenii să respecte în continuare măsurile de distanţare socială.

Lothar Wieler, directorul institutului Robert Koch, a precizat că măsurile restrictive încep să dea rezultate în Germania.

O persoană purtătoare a virusului infectează în medie doar o singură altă persoană la câteva zile, comparativ cu ultimele săptămâni când rata de infectare era de în medie alte 5-7 persoane.

Germania nu a decretat o izolare strictă a populaţiei, dar toate şcolile şi majoritatea magazinelor sunt închise, a fost interzisă prezenţa în spaţiul public a mai mult de două persoane împreună şi este încurajat lucrul de acasă.

Contrar acestor recomandări, presa germană a publicat nenumărate cazuri în care nemții au ieșit cu sutele la plimbare prin parcuri, contrar restricțiilor.

Germania ridică restricțiile pentru muncitorii sezonieri străini. În aprilie se va permite intrarea a 40.000 de persoane

GERMANIA: Trenuri speciale pentru a aduce paste din Italia

GERMANIA: Armata pune la dispoziție 15.000 de soldați. Restricțiile, prelungite până după Paște

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?