Merkel: „Germania se confruntă cu o situație dramatică. Cei care susţin că virusul este inofensiv sunt periculoşi şi iresponsabili”

Cancelarul Angela Merkel a avertizat joi, 29 octombrie, camera inferioară a parlamentului de la Berlin că Germania se confruntă cu „o situaţie dramatică”, deoarece numărul de cazuri de coronavirus „creşte abrupt”.

Institutul Robert Koch a anunţat joi 16.774 de cazuri noi de infectare şi 89 de decese în ultimele 24 de ore. Bilanţul de la începutul epidemiei de coronavirus a ajuns astfel la 481.013 de cazuri şi 10.272 de morţi.

„O astfel de dinamică va suprasolicita unităţile de terapie intensivă în câteva săptămâni”, ceea ce „ne afectează pe toţi, fără excepţie”’, a declarat şefa executivului, la o zi după discuţiile cu liderii celor 16 landuri germane despre introducerea de noi restricţii şi interdicţii pentru reducerea contactelor.

Măsurile care vor fi în vigoare până la sfârşitul lui noiembrie includ închiderea instituţiilor culturale, centrelor de divertisment, restaurantelor şi altor localuri publice, desfăşurarea fără spectatori a meciurilor de fotbal din prima divizie şi interzicerea evenimentelor sportive de amatori şi limitarea întâlnirilor în aer liber la persoanele din maximum două locuinţe.

Populiştii care susţin că virusul este inofensiv sunt periculoşi şi iresponsabili, a mai spus Merkel în Bundestag, susţinând că ‘nu vom putea înfrunta pandemia decât prin solidaritate şi transparenţă’. Coronavirusul ameninţă democraţia, a arătat ea: ‘minciunile şi dezinformarea, teoriile conspiraţiei şi ura afectează nu doar dezbaterea democratică, ci şi lupta împotriva virusului’.

Deputaţii au perturbat de mai multe ori cu strigăte discursul în care cancelarul a mai anunţat că în Germania au început deja pregătirile pentru vaccinarea împotriva coronavirusului şi că guvernul pregăteşte directivele etice pe baza cărora se va decide cine va fi vaccinat. (Agerpres)

Germania impune noi reguli drastice pentru a limita răspândirea noului coronavirus

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!