Merkel: „Vă cer să aveți răbdare. Nimeni nu poate spune cât va dura această perioadă dificilă”

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, le-a cerut sâmbătă concetățenilor ei să manifeste răbdare faţă de măsurile restrictive impuse pentru a se opri răspândirea coronavirusului, ea recunoscând totodată că nu ştie cât va mai dura această situaţie, obiectivul fiind deocamdată dublarea numărului cazurilor de infectare la un interval de numai zece zile, consemnează agenţia EFE.

„Nimeni nu poate spune astăzi cu certitudine cât va dura această perioadă dificilă”, a spus Merkel în mesajul ei transmis în fiecare sâmbătă.

Vă cer să aveți răbdare. Din nefericire, cifrele zilnice privind noile infectări nu ne dau motiv să ne relaxăm”, a spus, adăugând că încă este acasă, în carantină.

„Cifrele zilnice cu noile persoane infectate nu ne dau niciun motiv pentru a ne relaxa ori pentru a atenua regulile”, a subliniat ea, în timp ce în Germania are loc o dezbatere tot mai intensă asupra oportunităţii renunţării la unele dintre restricţiile instituite.

Angela Merkel a oferit totuşi un indiciu, afirmând că unul din obiectivele autorităţilor germane este ca numărul noilor persoane infectate cu coronavirus să se dubleze la un interval de „numai zece zile” pentru a nu satura sistemul medical, în prezent dublarea numărului îmbolnăvirilor de COVID-19 fiind observată după circa cinci zile şi jumătate.

„Încetinirea extinderii (epidemiei) este esenţială pentru a vedea dacă în săptămânile următoare toţi bolnavii în stare gravă pot primi cel mai bun tratament”, a explicat şefa guvernului de la Berlin, aflată ea însăşi în carantină la domiciliu după ce a avut contact cu un medic confirmat pozitiv, dar primele ei două teste au ieşit negative, urmând să mai efectueze încă unul.

Germania a închis toate centrele sportive, culturale şi comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor şi avea sâmbătă confirmate 56.202 cazuri de infectare cu coronavirus, cu 5.331 mai multe faţă de vineri, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 403.

Deşi numărul cazurilor arată că se află printre ţările cele mai afectate de pandemie, este de remarcat faptul că Germania efectuează testări extinse, în timp ce alte state se limitează la testarea cazurilor suspecte sau a celor mai grave.

De asemenea, sistemul ei medical bine pus la punct, cu peste 20.000 de paturi de terapie intensivă, i-a permis menţinerea unei rate a deceselor inferioară celei din majoritatea ţărilor vest-europene. (Agerpres)

GERMANIA: Tranzitarea țării se face numai prin anumite locuri și la anumite ore

Germania interzice intrarea lucrătorilor sezonieri străini pe teritoriul ei începând de astăzi

Restricții severe în Germania: Timp de două săptămâni, interzis contactul între persoane la mai puțin de 1,5 metri

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?