Microbuz cu români, oprit de la circulație în Germania. Scaunele s-ar fi desprins în cazul unui accident

Polițiștii germani din Trier au verificat miercuri, 30 septembrie, în zona de odihnă „Eifel-West”, pe autostrada A1, un microbuz înmatriculat în România în care se aflau nouă pasageri. Vehiculul prezenta numeroase nereguli și defecțiuni tehnice, motiv pentru care ofițerii au efectuat controale mai amănunțite.

Potrivit pasagerilor, microbuzul îi transporta din Germania în România. S-a dovedit că șoferul, care deține o companie de transport, nu avea licență pentru transport internațional de persoane.

Unele dintre scaunele pentru pasageri instalate în vehicul erau foarte periculoase fiind fixate cu șuruburi mici care nu ar fi oferit nicio protecție ocupanților în cazul unui accident.

La verificarea bagajelor, ofițerii au descoperit și o bicicletă de înaltă calitate, care a fost confiscată la fața locului. Pasagerul depistat cu bunul furat s-a ales cu dosar penal.

sichergest. Diebesgut

A fost achitată pe loc o garanție de 1.500 de euro și călătoria a fost interzisă. Șoferul este și el cercetat penal.

„Iar și iar, aceste mijloace de transport, care provin în principal din Europa de Est, se găsesc pe drumurile noastre. Operatorii lor și-au dat seama că pot câștiga cu ușurință bani efectuând transporturi în marile orașe din Europa. În plus, pasagerii sunt păcăliți că li se oferă un serviciu serios pe site-uri web profesionale. Profitul companiei este în mod clar mai important decât siguranța pasagerilor”, a declarat un ofițer de poliție implicat în acțiunea de control, informează un comunicat al Poliției.

GERMANIA: Transport ilegal de persoane cu microbuz în stare deplorabilă. Șoferul român riscă o amendă uriașă

Microbuz radiat din circulație în BELGIA, depistat la frontieră. Șoferul susține că l-a cumpărat din Germania

GERMANIA: O româncă condamnată pentru furt s-a dus singură la poliție să-și plătească amenda care o scutea de închisoare

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!