Moștenire de peste 6.000.000 €, lăsată de o femeie din Germania districtului în care a trăit

Locuitorii unei comunități din centrul Germaniei au moștenit în mod neașteptat proprietăți și un portofoliu de acțiuni în valoare de 6,2 milioane de euro după moartea unei rezidente în vârstă.

Renate Wedel locuia în localitatea Weiperfelden din districtul Waldsolms (Hessa) împreună cu soțul ei, Alfred Wedel, din 1975, potrivit unei declarații a autorităților din districtul format din șase sate.

Alfred, care a avut „succes” și a fost „activ” la bursă, a murit în 2014, iar Renate, care primise îngrijiri într-o casă de bătrâni din Frankfurt din 2016, a murit în decembrie 2019 la vârsta de 81 de ani.

În luna aprilie a acestui an, autoritățile districtuale au fost informate că Renate a lăsat o moștenire enormă. Sora Renatei, care era moștenitorul ei inițial, murise deja, a informat publicația locală Hessenschau.

Româncă din Italia, anchetată penal pentru banii primiți de la bătrânul îngrijit: „Ea mă iubește și are grijă de mine”

Vestea a venit ca un șoc pentru autorități. „La început m-am gândit că pur și simplu nu este posibil, am crezut că a scăpat o virgulă, că ceva nu este chiar în regulă”, a spus primarul Bernd Heine pentru Hessenschau.

Municipalitatea a moștenit și o proprietate în Weiperfelden, care a fost lăsată inițial ca moștenire altcuiva dar a fost refuzată din cauza costurilor de întreținere a casei și a dependințelor.

Comunitatea este obligată să folosească moștenirea, evaluată la 6,2 milioane de euro, pentru „facilități și infrastructură comunitară”.

FRANȚA: Valiză cu peste 500.000 de euro, găsită în subsolul unui imobil din Paris

„Comunitatea Waldsolms mulțumește postum cuplului Wedel pentru această moștenire importantă”, se arată într-un comunicat. „Ne vom ocupa de ea foarte responsabil, vom dezvolta comunitatea noastră pentru binele tuturor și vom păstra o amintire onorabilă a ambilor”.

Locuitorii au câteva idei cu privire la cheltuirea banilor. Primarul a declarat pentru publicația citată că sunt necesari bani pentru piste de ciclism, clădiri și o grădiniță, în timp ce locuitorii au sugerat că banii ar trebui cheltuiți pe o piscină în aer liber, transport public și facilități pentru copii.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!