Nemții, înșelați tot mai des de românii care se oferă să le repare acoperișurile

Geisenfeld este un mic orășel din Bavaria, aflat la aproape 70 de km nord de München și 16 km sud-est de Ingolstadt.  O localitate cu aproximativ 10.000 de locuitori, fondată în secolul al XI-lea.

În ultimul timp, localnicii din Geisenfeld, la fel ca și alții din localitățile limitrofe, sunt victimele românilor care le repară acoperișurile.

Cum funcționează șmecheria românească? Mai mulți muncitori caută clienți care au nevoie de reparații la casă și se oferă să le refacă acoperișurile.

Le spun proprietarilor un preț, dar la finalul lucrărilor acesta este serios umflat.

Cu toate că Poliția germană atrage des atenția asupra acestui tip de înșelăciune, oamenii tot cad în plasa escrocilor din România.

Un bărbat în vârstă de 64 de ani din Geisenfeld a bătut palma cu o echipă de muncitori români pentru repararea acoperișului de la garaj.

S-au înțeles pentru 400 de euro, dar la finalul lucrării i s-au cerut 45.000 de euro, conform publicației locale Pfaffenhofener Kurier.

Românii nu i-au reparat acoperișul, ci l-au îndepărtat cu totul și au pus altul nou.

La finalul lucrării i-au cerut neamțului 45.000 de euro, dar proprietarul a cerut factură.

Cum nu puteau să îi dea așa ceva, s-au înțeles ca omul să le dea 4.500 de euro avans în numerar și să le transfere 27.000 de euro într-un cont din România.

Problema a apărut la bancă, funcționarul de acolo refuzând să transfere banii în România suspectând că la mijloc ar fi vorba despre spălare de bani.

Abia atunci neamțului i s-a părut că ceva este în neregulă și s-a dus la poliție pentru a depune o plângere.

Klement Kreitmeier, șeful Poliției din Geisenfeld, nu știe care va fi rezultatul afacerii, dar este sigur că românii nu îl vor da în judecată pe client pentru cei 27.000 de euro.

Kreitmeier a tras din nou un semnal de alarmă privind acest tip de escrocherie și le-a cerut oamenilor să nu accepte asemenea oferte.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA