Nemțoaică de 100 de ani, aleasă consilier local într-un orășel din Germania

Mulţi oameni abia aşteaptă pensia ca să se odihnească. Nu este şi cazul unei nemţoaice de 100 de ani, care s-a hotărât să candideze pentru un post de consilier local și a și câștigat.

Fosta profesoară are un obiectiv foarte clar: redeschiderea bazinului de înot închis în urmă cu opt ani din motive financiare.

Adeptă a unui stil de viaţă sănătos, Lisel Heise, militează de mult timp pentru redeschiderea piscinei municipale. Dar până acum i s-a părut că nimeni nu voia să o asculte.

De când a depăşit pragul centenarului vocea ei este mai bine ascultată, spune femeia.

Adesea tăiau microfonul când începeam să vorbesc despre piscină. Şi mă opream, nu avea rost să vorbesc. Dar acum am 100 de ani, sunt într-o poziţie diferită. Am şansa să deschid gura şi să spun ceva”, spune Lisel Heise.

Fosta profesoară este o figură binecunoscută şi îndrăgită în Kirchheimbolanden, un orăşel cu 8.000 de locuitori din sud-vestul Germaniei.

Bunică şi străbunică, Lisel îşi doreşte foarte mult să poată face ceva pentru tineri. Şi le spune tuturor care a fost secretul longevităţii sale.

Ca să ajungi la 100 de ani, le spun tuturor, să aibă o viaţă sănătoasă când sunt tineri, să facă sport, să mănânce corect şi să îşi antreneze creierul”, spune Lisel Heise.

Consiliera de 100 de ani vrea să deschidă şi o fundaţie care să adune bani pentru proiectul ei.

Cum scapă românii certați cu legea de mandatele europene de arestare emise de procurorii din Germania

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?