Noutățile lunii noiembrie în Germania. Cresc unele amenzi, starea de pandemie ar putea înceta

Luna noiembrie aduce câteva schimbări pe care persoanele care locuiesc în Germania ar trebui să le cunoască.

Autoritățile germane au decis să mărească, începând cu 10 noiembrie, sancțiunile pentru participanții la trafic care încalcă legea, așa că în această lună intră în vigoare noi amenzi rutiere.

Folosirea ilegală a trotuarelor, pistelor pentru biciclete și benzilor de urgență va fi sancționată cu amendă de până la 100 de euro în loc de 25 de euro cum era până acum, scrie publicația germană de limbă engleză The Local.

Conducătorii vehiculelor care depășesc limita de viteză vor plăti cel puțin 70 de euro față de 35 cât este în prezent. În unele cazuri, vitezomanii pot primi amenzi de 400 de euro dacă conduc în zonele urbane cu viteză peste limita admisă.

De asemenea, amenzi mai mari vor lua și cei care parchează ilegal pe trotuare și piste de biciclete, opresc fără a fi nevoie pe benzile de urgență sau parchează ocupând două locuri.

Persoanele nevaccinate pot pierde benefiicile

Landurile germane au pus în aplicare o nouă reglementare în legătură cu persoanele care pot să se vaccineze, dar nu o fac. Acestea pierd din compensațiile bănești pe care le-ar putea încasa în cazul în care sunt plasate în carantină.

Această măsură ar trebui să intre în vigoare începând de astăzi, 1 noiembrie 2021, în toate landurile. Conform regulilor anterioare, toți angajații care nu au putut lucra după ce li s-a impus să intre în carantină au primit în continuare compensații salariale, indiferent de statutul lor de vaccinare.

Noutățile lunii noiembrie în Austria: Modificare reguli sanitare, vinieta 2022, anvelope de iarnă

Trebuie menționat că luna trecută autoritățile germane au eliminat gratuitatea testelor rapide Covid-19. Persoanele nevaccinate care doresc să intre într-un spațiu public, cum ar fi un restaurant, trebuie acum să plătească singuri pentru un test Covid, cu excepția cazului în care fac parte dintr-un grup care încă se califică pentru teste gratuite.

Pe de altă parte, Germania ar putea pune capăt stării de pandemie în această lună. Până în prezent, nu a fost declarată stare de urgență, iar starea de pandemie urmează să expire pe 25 noiembrie.

Partidele de coaliție aflate în discuție pentru formarea unui nou guvern vor să renunțe la la starea de pandemie, dar doresc ca landurile să aibă posibilitatea legislativă de a menține măsurile anti-Covid-19 până cel puțin în primăvara anului 2022. Bundestagul va vota dacă starea de pandemie va expira sau nu.

Asigurarea vehiculelor

Data limită de schimbare a asigurării auto (Kfz-Versicherung) este 30 noiembrie. Preavizul de reziliere trebuie dat cu până la o lună înainte de sfârșitul termenului, iar marea majoritate a contractelor se derulează până la sfârșitul lunii decembrie.

Fără notificare de reziliere, asigurarea va fi prelungită. Schimbarea asigurării este adesea o modalitate ușoară de a economisi bani în fiecare an.

Târgurile de Crăciun și Fasching

Anul trecut, numărul târgurilor de Crăciun a fost redus drastic. Cu toate că numărul infecțiilor crește în prezent, dar majoritatea locuitorilor din Germania este vaccinată împotriva Covid-19, guvernul susține că trebuie evitată închiderea târgurilor.

Prin urmare, unele se vor deschide încă de la mijlocul lunii noiembrie. Totuși, vor exista anumite reguli: trebuie să prezentați dovada vaccinării, recuperarea din boală sau un test Covid negativ.

Fasching sau Fastnacht, este sezonul carnavalului din Germania și începe pe 11 noiembrie. Sărbătorile sunt de obicei concentrate în orașele din vestul țării.

De fapt, așa-zisă regulă 3G, vaccinare, recuperare din boală sau test negativ, va fi aplicată pentru toate evenimentele care se desfășoară în aer liber, iar asociația care organizează Faschingul recomandă ca doar persoanele vaccinate și cele recuperate din boală (regula 2G) să fie admise la evenimentele care se desfășoară în interior.

Noutățile lunii noiembrie în Franța: Interzicerea evacuării chiriașilor, termen limită taxa TV, înghețarea prețului la gaze

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!