Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat joi, 27 mai, o nouă listă a țărilor clasificate în funcție de rata de infectare.

Germania, Austria, Italia sau Spania se află în zona verde ceea ce înseamnă că persoanele care sosesc din aceste țări în România nu mai sunt obligate să prezinte teste negative sau să intre în carantină.

Belgia și Danemarca, de exemplu, se află în zona galbenă.

ATENȚIE! Prin HOTĂRÂREA nr. 35 din 29.05.2021, autoritățile române au decis trecerea Marii Britanii din zona galbenă în zona roșie. 

Începând din 1 iunie, toate persoanele care sosesc din Marea Britanie în România, cu excepția celor vaccinate, intră în carantină de 14 zile.

Persoanele care sosesc din zone roşii fie sunt vaccinate, fie intră în carantină. Prezentarea unui test PCR negativ nu scutește de la măsura carantinei.

Persoanele care sosesc din zone galbene nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 ore.

Pentru persoanele care vin din zona verde nu mai e nevoie de niciun fel de document.

Conform art. 2 din Hotărârea CNSU nr. 50/26.10.2020 instituirea restricțiilor  referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 h de la data aprobării hotărârii prin care sunt stabilite iar ridicarea acestora se realizează cu data emiterii hotărârii.

HOTĂRÂREA nr. 33 din 27.05.2021 privind aprobarea clasificării țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată

Având în vedere propunerile Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de ratele de incidență cumulată, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 4 și art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Noi condiții de intrare a românilor în Germania începând din data de 2 iunie

Art.2 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

PRIM-MINISTRU FLORIN-VASILE CÎȚU

LISTA ROȘIE (de sâmbătă, 29 mai, include și Marea Britanie):

LISTA COMPLETĂ O PUTEȚI CONSULTA MAI JOS SAU O PUTEȚI DESCĂRCA DE AICI!

Lista state cu risc epidemiologic ridicat 27.05.2021

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!