O femeie a încercat să-și ducă ilegal fiul în Germania folosind documente false cumpărate cu 4.000 de euro

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat două persoane, mamă și fiu, cetățeni iranieni, care au încercat să intre ilegal în ţară pentru a ajunge în Germania, folosindu-se de documente de călătorie italiene false.

Sâmbătă, 4 ianuarie, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasageri într-un autocar aparținând unei firme de transport internațional care efectua curse regulate pe ruta Sofia – București, o persoană de sex feminin și un minor care au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte simple care purtau însemnele autoritățile italiene.

În urma verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că documentele de identitate prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice, acesta fiind false.

Continuând cercetările, polițiștii de frontieră au stabilit că tânăra și minorul sunt cetățeni iranieni, mamă și fiu, în vârstă de 32, respectiv 6 ani.

Femeia a declarat că a procurat documentele din Sofia, de la un cetățean a cărui identitate nu o cunoaște, pentru care a plătit suma de 4.000 de euro și au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

De asemenea, firma de transport a fost sancționată contravențional, în conformitate cu OUG 194/2002 cu modificările și competările ulterioare, pentru ”aducerea în România de către companiile de transport a străinilor cu documente sau vize false ori falsificate”.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?