Skip to content

O femeie a returnat o halbă de bere pe care a furat-o acum 55 de ani din Germania

O femeie din Statele Unite în vârstă de 73 de ani a înapoiat, după mai bine de jumătate de secol, o halbă de bere pe care a furat-o de la una dintre cele mai cunoscute berării din Germania, relatează dpa, citată de Agerpres.

Halba de bere din porţelan, cu capacitatea de un litru, a ajuns într-un pachet surpriză la populara berărie Hofbraeuhaus din München săptămâna trecută, a declarat luni, 27 ianuarie, purtătorul de cuvânt al localului, Tobias Ranzinger.

„A trimis halba pe 27 decembrie, şi am primit-o joia trecută, intactă şi cu un bileţel ataşat”, a spus el.

În bileţel, femeia, care s-a semnat Celeste, şi-a exprimat regretul că a sustras halba din berărie pe când era adolescentă.

„Am luat halba din localul vostru în vara anului 1965, pe când eram tânără, nechibzuită şi lipsită de consideraţie”, a scris în engleză Celeste, acum în vârstă de 73 de ani, care locuieşte în statul american Maryland. „Îmi cer scuze că nu am înapoiat-o mai devreme”, a mai scris aceasta.

Celeste nu a explicat ce a determinat-o să returneze halba după atâţia ani. „Însă suntem fericiţi să ştim că oamenii încă mai simt o conexiune cu pub-ul nostru după o perioadă atât de lungă de timp”, a mai spus Ranziger.

Halba returnată este un model care nu mai este utilizat în prezent de Hofbraeuhaus – pub-ul a început să folosească halbe din sticlă în 1972.

Berăria intenţionează să-i trimită lui Celeste jetoane cu care femeia poate obţine gratuit bere la Hofbraeuhaus data viitoare când va veni în vizită în Germania.