O româncă a încercat să ajungă în Germania folosind cartea de identitate a unei alte persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat o femeie, cetăţean român, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate ce aparţinea altei persoane.

Joi, 6 august, în jurul orei 17.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un microbuz, înmatriculat în România, o persoană de sex feminin.

La controlul specific, femeia a prezentat o carte de identitate ce avea însemnele autorităților din România.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean român, declarându-şi identitatea ca fiind  R.R., în vârstă de 20 de ani.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că a primit cartea de identitate de la o persoană de sex feminin, fără a plăti nicio sumă de bani.

A recurs la această metodă deoarece nu posedă document de identitate eliberat pe numele ei şi dorea să ajungă în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cum puteţi ieşi din ţară cu minori? DOCUMENTELE NECESARE şi condiţiile de călătorie în străinatate pentru copiii români

Pentru că mama nu a lăsat-o în Germania, o fată de 16 ani a furat buletinul mătușii sale

O româncă care voia să meargă la muncă în Germania s-a legitimat la frontieră cu buletinul surorii ei

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?