Skip to content

O tornadă a distrus zeci de locuințe în nordul Germaniei. În Bavaria, o femeie a murit luată de viitură

Condițiile meteorologice severe au determinat luni, 16 august, emiterea stării de urgență în nordul Germaniei, unde o tornadă a lovit satul Grossheide (landul Saxonia Inferioară), de lângă coasta Mării Nordului, și a distrus mai mult de 50 de case, potrivit dpa.

Poliția a declarat că nimeni nu a fost rănit, dar mai multe case au fost atât de grav distruse încât nu mai sunt locuibile.

De asemenea, autoritățile germane au informat marți, 17 august, că echipele de salvare au recuperat cadavrul unei femei care a fost luat luni de o viitură de pe un pod, în Bavaria, conform dpa.

Salvatorii sunt în căutarea unei a doua persoane care a fost, de asemenea, luată de ape de pe pod de inundațiile bruște din sudul Germaniei din ziua precedentă. Alte opt persoane au fost salvate nevătămate.

Ploile abundente și bruște de luni după-amiază au transformat un pârâu din valea Höllentalklamm, din apropierea orașului Grainau, în inundații care au trecut peste un pod de lemn, aruncând cele două persoane în apă. Ceilalți oameni au fost prinși de ape sau smulși de pe cărări de inundațiile din alte zone ale văii abrupte.

Peste 160 de salvatori și elicoptere au fost implicați în misiunile de salvare. Corpul femeii, care nu a fost identificat, a fost scos din apă marți dimineață, au spus polițiștii locali.

Höllentalklamm, sau Valea Iadului, este o destinație populară pentru excursioniștii din toată țara și din străinătate.

Luna trecută, peste 200 de persoane au murit în urma inundațiilor catastrofale din vestul Germaniei.

Oamenii de știință din domeniul climei spun că nu există nicio îndoială că schimbările climatice cauzate de arderea cărbunelui, a petrolului și a gazelor naturale determină evenimente meteorologice mai extreme – precum valuri de căldură, secete, incendii, inundații și furtuni – pe măsură ce planeta se încălzește.

https://youtu.be/fPmYkffjBuc

Bilanțul victimelor ucise de viituri în Germania și Belgia a crescut. Peste 1.000 de persoane încă sunt date dispărute

GERMANIA: Români cu amenzi în valoare totală de peste 10.000 de euro, depistați în timpul unor controale ale poliției

Inundațiile au făcut ravagii în FRANȚA: Morți, persoane dispărute, drumuri și poduri distruse – VIDEO