Oktoberfest, anulat din cauza pandemiei. Industria berii, afectată de lipsa sezonierilor români

Oktoberfest 2020 a fost anulat din cauza noului coronavirus. Nu este prima oară în istorie când festivalul nu are loc din cauza unei epidemii, în 1854 și 1873 fiind anulat din cauza holerei.

Premierul landului Bavaria, Markus Söder, a declarat pe 21 aprilie că riscurile sunt prea mari chiar dacă participanții ar purta măști și ar păstra distanța socială, mai ales că nu există un vaccin.

„Vrem să continuăm să protejăm Bavaria. 2020 este din păcate anul fără Wiesn”, a spus într-o conferință de presă Söder.

Măsurile luate de premierul bavarez vin în urma faptului că landul a fost cel mai afectat de coronavirus. La data de 20 aprilie, potrivit The Local, erau 38.600 de cazuri confirmate și 1.300 de decese.

Oktoberfest, cunoscut și sub denumirea de Wiesn, datează din 1810 și are loc în fiecare an între 19 septembrie și 4 octombrie. Aproape 6.000.000 de oameni merg anual la München pentru acest festival al berii.

Sursa foto: Oktoberfest Facebook Page

În 2018, veniturile aduse economiei locale de Oktoberfest au fost de peste 1,2 miliarde de euro.

Decizia de anulare a festivalului a dat o lovitură puternică industriei berii din Germania, și așa afectată de pandemie, de la cultivatorii de hamei până la producătorii de bere. Vor fi afectați și patronii de restaurante și hoteluri, dar și industria alimentară.

Un cultivator de hamei din Hallerau, o mică regiune a Bavariei unde se cultivă 90% din hameiul Germaniei, a declarat pentru publicația The Local că anul acesta nu are oameni pentru a strânge recolta.

Peste 1.000 de fermieri din Hallerau depind de sezonierii din România și Polonia. Întreaga regiune are nevoie de aproximativ 10.000 de muncitori.

Dacă hameiul rămâne nerecoltat, fermierii riscă falimentul, iar Germania se va confrunta cu o scădere importantă a cantității de bere în 2021.

Un neamț consumă anual 102 litri de bere, fiind depășiți în Europa doar de austrieci și cehi.

Dacă nu ar exista Germania, Bavaria ar fi a doua sau a treia economie a Europei

BAVARIA: Rețeaua pețitorilor, destructurată de polițiști. Percheziții în România și Polonia

Unii români din Germania spun că „nemții sunt proști”, dar niciunul nu a renunțat la țara aia

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!