Papa Francisc a dispus o anchetă în Germania în urma unui scandal sexual cu preoți

Papa Francisc a dispus pe 28 mai 2021 o anchetă la Biserica Catolică din Köln în urma criticilor legate de modul în care biserica a gestionat un scandal de abuzuri sexuale în care erau implicați preoţi, informează DPA, preluată de Agerpres.

O comisie apostolică va fi trimisă în cea mai mare dioceză din Germania pentru a investiga „posibile erori” săvârşite de cardinalul de Köln, arhiepiscopul Rainer Maria Woelki (foto), în gestionarea acuzaţiilor de abuzuri sexuale.

La începutul anului a fost publicat un raport independent extrem de critic asupra cazurilor de abuzuri sexuale, cardinalul fiind acuzat că şi-ar fi încălcat îndatoririle.

El a refuzat să demisioneze în urma acestor acuzații și a insistat că plănuieşte îmbunătăţirea măsurilor din cadrul bisericii pentru a se asigura că nu se vor mai face greşeli.

„În prima jumătate din iunie, trimişii Sfântului Scaun vor vizita zona pentru a-şi face o idee completă a situaţiei pastorale complexe din arhidioceză”, se arată într-un comunicat al biserica din Köln.

Percheziție la o biserică ortodoxă din Constanța, într-un dosar de pornografie infantilă

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!