Partidul naționalist „Alternativa pentru Germania” vrea ieșirea țării din UE și eliminarea restricțiilor antiepidemice

Reprezentanții partidului „Alternativa pentru Germania” – AfD s-au întâlnit în aceste zile la un congres în Dresda pentru a pune la punct programul politic pentru alegerile din septembrie.

Înființat în 2013, AfD este considerat un partid de extremă dreapta care se opune imigrației. În numai patru ani a reușit să intre în parlament, fiind principalul partid de opoziție.

Pe 11 aprilie 2021, la congres s-a votat programul pentru alegeri: încetarea restricţiilor legate de pandemie, o politică mai fermă privind imigraţia şi ieşirea din Uniunea Europeană.

Alternativa pentru Germania – AfD, o adunătură de eșuați

Ieșirea Germaniei din UE este un nou punct în programul partidului care avea oricum o politică împotriva blocului comunitar.

Sloganul AfD va fi „Germania. Dar normală”, cu referire la eliberarea de regulile anti-COVID. Co-preşedintele AfD a cerut să înceteze „aceste orgii de interdicţii, aceste închisori, această nebunie a blocării”, conform Agerpres.

Ultimele sondaje de opinie acordă AfD între 10 şi 12% din voturi, în timp ce uniunea conservatoare CDU/CSU a cancelarului Angela Merkel ar putea obţine 27%, urmată îndeaproape de Verzi, mai arată sursa citată.

În prezent, AfD este măcinat de lupte interne și scade în sondaje. Mai mulţi dintre membrii săi sunt acuzaţi de legături neonaziste.

Germania/AfD: Politica uşilor deschise faţă de refugiaţi dusă de Merkel este o încălcare a Constituţiei

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!