Skip to content

Permis de conducere fals, cumpărat cu 4.500 de euro pentru un loc de muncă „mai bine plătit” în Germania

permis de conducere fals cumparat din polonia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei – PTF Stânca au descoperit asupra unui cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, care s-a dovedit a fi fals.

Vineri, 12 august, în jurul orei 01.00, în PTF Stânca – judeţul Botoşani, bărbatul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, bărbatul în vârstă de 22 de ani a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, cu datele de identificare şi fotografia sa.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Tânărul le-a declarat polițiștilor că în timp ce se afla la muncă în Germania a decis să obţină un permis de conducere şi pentru categoria C, pentru a obţine un loc de muncă mai bine plătit.

A luat legătura cu un conaţional care se afla în Polonia şi care l-a ajutat să obţină permisul contra sumei de 4.500 de euro, fiind convins că este un document autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals.

Permis de conducere fals cumpărat cu 2.000 de euro din Germania, depistat la Nădlac II

Permis de conducere fals cumpărat de un român cu 3.000 de euro din Italia

Peste 100 de români au cumpărat din Africa permise auto false și le-au preschimbat în România

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!