Skip to content

Permis de conducere fals procurat pentru angajarea în Germania, depistat la frontieră

permis de conducere fals angajare in Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Stânca au descoperit, în posesia unui cetăţean din Republica Moldova, un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals.

Luni, 30 mai, în jurul orei 9.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, pasager al unui autoturism înmatriculat în Lituania.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false, s-a efectuat un control amănunţit.

Polițiștii de frontieră au descoperit asupra bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care avea imprimată fotografia şi numele acestuia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că şi-a procurat permisul de conducere în luna decembrie 2021 în timp ce se afla în Germania, prin intermediul unei reţele de socializare, plătind suma de 100 de euro.

Știa că permisul de conducere este fals, dar l-a procurat pentru a obţine mai uşor un loc de muncă în Germania, a mai precizat bărbatul.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, informează un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Permis de conducere fals cumpărat de un român cu 3.000 de euro din Italia

Permis de conducere fals trimis în plic spre Anglia, depistat de polițiștii de frontieră români

Au furat PACHETE în prima zi de muncă la o firmă de curierat din Germania. Trei români, arestați

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!