Politician german, protejat de Poliție după amenințările primite din partea celor care refuză masca de protecție

Liderul unui district din Germania unde se înregistrează cea mai ridicată rată de contaminare cu noul coronavirus este protejat de polițiști după ce a primit ameninţări. Poliția suspectează implicarea militanţilor „antimască”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Thomas Müller, administratorul districtului Hildburghausen din landul Turingia încă din 1994 și membru CDU (n.r. – Uniunea Creștin-Democrată, partidul din care face parte cancelarul Angela Merkel), a fost plasat pe 26 noiembrie 2020 sub protecţie după ce a fost vizat de ameninţări pe reţele sociale.

El a declarat agenției de presă germane DPA că în zilele precedente a tot primit mesaje de amenințare. Poliţia a confirmat plasarea sa sub protecţie şi deschiderea unei anchete pentru identificarea autorilor.

Patrulele de poliţie au fost întărite în acest districtul condus de Müller unde au fost puse în aplicare restricţii foarte severe în 25 noiembrie. Școlile din acest district cu 63.000 de locuitori au fost închise, iar circulația pe timpul nopții a fost restricționată.

Rata de infectare aici a ajuns la peste 600 la 100.000 de locuitori, fiind cea mai ridicată din Germania. Măsurile impuse nu au fost pe placul unei părți a populației, sute de militanţii „antimască” defilând pe străzile din Hildburghausen chiar în seara în care au fost anunțate restricțiile.

Cei mai mulţi dintre demonstranți nu au purtat măşti de protecţie. Potrivit Poliției, la miting au participat membri ai extremei drepte locale, în special ai partidului AfD pe care Müller ameninţat îl criticase sever.

În districtul Hildburghausen se va face prima testare în masă pentru COVID-19 în rândul copiilor și tinerilor începând cu 1 decembrie. Testarea va fi gratuită.

Demonstranții au fost împrăștiați de poliție cu gaze lacrimogene. În Germania s-au înmulțit în ultimii ani ameninţările cu moartea împotriva personalităţilor de toate orientările politice.

În iunie 2019, Walter Lübcke, un politician adept al primirii refugiaților, a fost asasinat la domiciliul său. Doi simpatizanţi ai extremei drepte sunt în prezenţi judecaţi în acest caz.

Germania a DECIS extinderea restricțiilor. Din 1 decembrie sunt permise numai întâlnirile între cinci persoane

GERMANIA: Lista secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare din România

Transportatorii rutieri din România își pot recupera taxele de drum plătite în Germania

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!