Un ofițer din cadrul Spezialeinsatzkommando – SEK, trupele speciale ale Poliției Germane, a murit în această vară lovit de tren în timp ce urmărea doi români care furaseră dintr-un magazin.

Complicii lor au fost prinși și condamnați zilele trecute.

Pe 5 decembrie 2019, doi frați români au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru furt, judecătorii considerând că nu se fac vinovați de moartea polițistului.

O bandă de patru români a intrat într-un magazin aflat pe Industriestraße din orașul Wächtersbach în noaptea de vineri, 7 iunie 2019, imediat după miezul nopții.

Un polițist i-a surprins, iar hoții au fugit spre calea ferată aflată în apropiere, scria atunci Fuldaer Zeitung.

Doi dintre ei s-au îndreptat spre liniile de cale ferată.

În goana după cei doi români care se îndreptau spre o pădure din apropierea căii ferate, polițistul nu a observat un tren.

Mecanicul nu a putut opri și l-a lovit mortal pe ofițerul în vârstă de 44 de ani.

Ceilalți doi membrii ai bandei, doi frați în vârstă de 29 și 35 de ani, au fost arestați lângă magazin, așa că nu au putut fi acuzați de decesul polițistului.

Cel mai tânăr dintre ei a fost implicat în trei spargeri în Gelnhausen, Fulda și Wächtersbach.

Fratele său a acționat numai în Wächtersbach și s-a opus vehement arestării, în jurul orei 00.40.

În timpul procesului, el a declarat că și-a cumpărat o mașină din Franța și avea de gând să se întoarcă în România cu ceilalți trei.

În drum spre casă s-au decis să dea cele trei spargeri. La clădirea din Industriestraße, unul stătea de pază, unul era la volanul mașinii, un Audi A 6 combi, iar ceilalți au încercat să deschidă seiful.

Chiar în momentul în care lucrau de zor, el a văzut că au fost aruncate grenade lacrimogene și fumigene în încăpere.

A fost orbit, voia să plece cu cei 2.500 de euro pe care i-a găsit și de aceea s-a opus arestării.

Conform sursei menționate mai sus, banda românilor era cunoscută deja în Luxembourg, Trier și Frankfurt, astfel că Poliția Federală din Germania era pe urmele ei.

Unul dintre ceilalți complici stătea în Paris de la vârsta de 18 ani și se ocupa cu transportul de mașini spre România.

Românul a mai spus judecătorilor că aveau de gând să munceasă la negru sau să lucreze într-un circ și au plecat spre Germania via Luxembourg.

În Gelnhausen au luat o pauză și au pus ochii pe un magazin pentru animale pentru că văzuseră un seif și au decis să-l spargă.

Și-au luat niște scule și au trecut la treabă. Prima dată în Gelnhausen, apoi Fulda unde nu au putut să deschidă seiful și au plecat numai cu un MacBook, și ulterior,  în noaptea de 6 spre 7 iunie, au ajuns în Wächtersbach.

În Fulda era cât pe ce să fie prinși de polițiști.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani are un lung cazier cu infracțiuni comise în România, Italia, Franța, Olanda, Danemarca și Germania.

Cei doi frați au fost condamnați la doi ani de închisoare, respectiv un an și trei luni cu suspendare cu o perioadă de cinci ani sub supravegehere.

Ceilalți doi hoți sunt încă dați în urmărire.

Doi români au rămas fără BMW la frontieră. Era furat din Germania

Român, depistat la frontieră cu un Audi A6 furat din Germania: „L-am luat din Austria, de la un turc”

Trei români, arestați în Germania: Au vrut să înmatriculeze un Audi furat de la o firmă de închirieri din Spania

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?