Skip to content

Polițiștii germani, șocați de starea tehnică a unui microbuz românesc cu ruta Anglia-România

Luni, 15 octombrie, o patrulă de poliție din Bad Hersfeld a oprit pe autostrada A4 un microbuz care lăsa în urmă un nor gros de fum. Vehiculul transporta români din Anglia în România.

Verificând interiorul vehiculului în care se aflau șoferul și opt pasageri, cinci adulți și trei copii, polițiștilor nu le-a venit să creadă ce au descoperit. Pe lângă faptul că bagajele depășeau cu jumătate de tonă greutatea permisă, microbuzul prezenta grave deficiențe tehnice.

Suporții motorului erau într-o stare deplorabilă și acesta risca pur și simplu să cadă. În plus, frânele erau total distruse, funcționând numai cea de la roata dreaptă din față.

Șofer român, oprit de polițiști în BELGIA. Transporta 500 de kg de carne în sacoșe din rafie

Microbuzul a fost imediat confiscat și pasagerii au fost trimiși la un hotel în așteptarea unei vehicul de schimb.

Conform polițiștilor, șoferul a mai fost supus și în trecut unor investigații pentru încălcarea legislației rutiere. „Nici nu ne putem imagina ce s-ar fi întâmplat în cazul unei frânări de urgență. Un înger păzitor trebuie să fi avut grijă de pasageri!”, a spus unul dintre polițiști, absolut șocat de starea în care a fost găsit vehiculul.

Nu este prima dată când polițiștii germani au oprit în trafic și au confiscat autoturisme conduse de români. Vehiculele erau într-o stare tehnică deplorabilă. Pe 25 iulie 2018, o patrulă de poliție a oprit un Fiat Ducato lângă Gruibingen, nu departe de Göppingen.

Avea parbrizul crăpat în mai multe locuri și anvelopele foarte uzate. La o atentă verificare a mașinii, s-au constatat 40 deficiențe atât de grave ale autovehicului încât acesta a fost dus direct la dezmembrat.

Pe 18 septembrie, polițiștii germani au oprit lângă Wittenburg, un autovehicul tip platformă condus de un român. Starea tehnică a mașinii i-a făcut pe ofițeri să confiște mașina care era în pericol să se dezmembreze, dar asta nu l-a împiedicat pe șofer să și circule cu viteză peste limita admisă.