Procurorii germani: Indiciile sugerează că atacatorul din Köln este terorist islamist

Procurorii germani au anunţat miercuri, 17 octombrie, că există suficiente indicii care sugerează că sirianul care a aruncat luni o sticlă incendiară într-un restaurant fast food din gara din Köln (vestul Germaniei), rănind două persoane, printre care o fată de 14 ani, şi apoi a luat ostatică o femeie într-o farmacie, este un terorist islamist, relatează agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Procurorul-şef federal a confirmat că, potrivit declaraţiilor date de martori, autorul atacului – un refugiat sirian identificat doar cu numele de Mohammad A.R. – a spus că este membru al Statului Islamic şi că doreşte să plece în Siria pentru a se alătura acestei grupări.

În plus, adaugă procurorul, în discuţia telefonică cu poliţia în care suspectul a transmis revendicările pentru a elibera femeia luată ostatică el a cerut eliberarea unei femei a cărei soţ este acuzat de activităţi teroriste şi să i se permită să plece în zonele controlate de Statul Islamic în Siria.

Autorităţile germane, care iniţial au vorbit şi despre tulburări psihologice ale atacatorului în vârstă de 55 de ani, examinează acum dacă el a acţionat în numele vreunei organizaţii teroriste şi dacă el a avut complici.

Luni la prânz, Mohammad A.R a aruncat o sticlă incendiară într-un restaurant fast food din gara din Köln, rănind două persoane, printre care o fată de 14 ani. O a treia persoane a suferit un şoc. Atacatorul a fugit atunci când sistemul de stingere a incendiilor s-a activat automat, refugiindu-se într-o farmacie, unde a luat ostatică o femeie. El a fost rănit grav în urma intervenţiei forţelor speciale şi este în continuare spitalizat în comă.

Fiind refugiat sirian, Mohammad A.R. deţinea un permis de reşedinţă temporară în Germania.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?