Recompensă de 240.000 de euro pentru prinderea a trei spărgători, foști membri ai unei grupări teroriste

O recompensă de până la 80.000 de euro a fost pusă pe capul fiecărui membru al unei grupări formate din trei persoane care au dat mai multe spargeri în supermarketuri și au jefuit autospeciale blindate cu bani.

Cei trei au făcut parte în tinerețe dintr-o grupare teroristă care acționa pe teritoriul Germaniei.

Banii vor fi acordați numai dacă în urma informațiilor cei trei vor ajunge în fața justiției și vor fi condamnați.

Recompansa nu poate fi solicitată decât de persoane fizice care nu lucrează în vreun sistem judiciar, menționează Europol.

Daniela Klette, Ernst-Volker Staub și Burkhard Garweg sunt acuzați că în perioada 1999 – 2016 au fost implicați în mai multe jafuri folosind arme automate, mitraliere și rachete antitanc.

Toți trei au făcut parte din gruparea teroristă de extremă stânga Baader–Meinhof. Unii dintre membrii acesteia au fost prinși și în România în perioada comunistă cu un adevărat arsenal asupra lor în timp ce se îndreptau spre Belgrad venind din Beirut.

Gruparea mai este cunoscută și sub denumirea de RAF – Rote Armee Fraktion (Facțiunea Armata Roșie) și a operat din 1970 până în 1998.

Daniela Klette are 1,65 m, ochi căprui și este născută pe 5 noiembrie 1958. Anchetatorii dețin numai fotografii vechi de 30 de ani, nici una recentă.

Ernst-Volker Staub are 1,83 m, ochi albaștri și este născut pe 30 octombrie 1954.

Burkhard Garweg are 1,80 m, ochi albaștri și este născut pe 1 septembrie 1968.

Informațiile pot fi trimise atât Europol, cât și Biroului de Crimă Organizată a landului Saxonia Inferioară la numărul + 49- (0) 511 26262-7400.

Poliția germană avertizează că membrii grupării pot fi înarmați.

Stuhr. Șapte kilometri de Bremen. 6 iunie 2015. Anchetatorii au făcut public, în fața unui supermarket Real, că foștii membri RAF Klette, Staub și Garweg sunt principalii suspecți într-o serie de jafuri care au avut loc începând cu 1999.

Trio-ul a încercat fără succes să jefuiască supermarketul. Au urmat alte patru tentative în alte locuri. Ultima, încununată cu succes, a avut loc pe 25 iunie 2016 în Cremlingen, lângă near Braunschweig.

A fost și ultima acțiune dintr-o serie de 12 jafuri comise, așa cum am precizat, între 1999 și 2016. Klette, Staub și Garweg sunt acuzați și de tentativă de omor.

Unele dintre atacuri au fost surprinse de camerele de supraveghere, după cum se vede din filmul de mai jos.

România a câștigat la CEDO procesul intentat de un traficant de teroriști Al-Qaeda

Concluzia procurorilor militari: La Revoluție, Armata n-a fost cu noi, ci a creat presupușii teroriști

DOSARELE CIA: Securitatea nu putea opri atacurile teroriste care au vizat România

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.