Record de infectări în GERMANIA. Merkel anunță introducerea unor noi restricții

Germania va introduce noi măsuri mai restrictive pentru a încerca să lupte împotriva unei resurgenţe a pandemiei de COVID-19, a anunţat miercuri seară cancelarul Angela Merkel la finalul unei reuniuni cu responsabilii celor 16 landuri federale, notează AFP.

Numărul participanţilor la evenimente private va fi limitat de exemplu în regiunile care înregistrează peste 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. În aceste regiuni, purtarea măştii va fi obligatorie peste tot unde oamenii sunt apropiaţi unii de ceilalţi mai mult timp.

Adunările vor fi limitate la 25 de persoane în instituţiile publice şi la 15 în sălile private.

„Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va determina modul în care vom traversa această pandemie”, a comentat cancelarul german.

„Putem vedea că rata de contaminare creşte şi că în anumite regiuni este foarte ridicată”, a adăugat ea. „Este motivul pentru care trebuie să împiedicăm o creştere necontrolată sau exponenţială”, a insistat Angela Merkel.

Dacă pragul de 50 de noi contaminări la 100.000 de locuitori este depăşit, vor fi impuse reguli şi mai severe, ca limitarea reuniunilor private la maxim 10 persoane din două familii şi închiderea restaurantelor la orele 23.00.

Guvernul federal şi landurile, care sunt responsabile de politicile de sănătate, au petrecut miercuri opt ore pentru a elabora aceste reguli care încearcă să unifice situaţii extrem de disparate, consecinţă a federalismului.

Germania a raportat joi, 15 octombrie, 6.638 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, o cifră record de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Precedentul bilanţ cu cel mai mare număr de contaminări zilnice datează din 28 martie, cu 6.294 de cazuri.

GERMANIA: Anumite RESTRICȚII vor rămâne în vigoare și după dezvoltarea unui vaccin

Germania: Situația scapă de sub control, autoritățile vor mobiliza 15.000 de militari în lupta anticoronavirus

GERMANIA: O româncă condamnată pentru furt s-a dus singură la poliție să-și plătească amenda care o scutea de închisoare

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!