Skip to content

Record în Germania: Peste 23.000 de infectări în 24 de ore. Restricțiile ar putea fi prelungite

Germania a raportat vineri, 13 noiembrie, 23.542 de noi infectări, un nou record în 24 de ore, la o săptămână şi jumătate după introducerea unui lockdown parţial pentru a limita propagarea pandemiei, relatează dpa.

Cifrele anunţate ridică totalul cazurilor înregistrate de la debutul pandemiei în Germania la 751.095, potrivit institutului Robert Koch pentru controlul bolilor infecţioase (RKI).

Numărul deceselor asociate cu virusul a crescut la rândul lui cu 218, ajungând la un total de 12.200, a mai indicat RKI.

Cel mai recent vârf de contaminări, 23.399, a fost raportat sâmbătă.

Germania a impus la 2 noiembrie o nouă „închidere” anticoronavirus, activitatea restaurantelor, a muzeelor şi a altor locuri publice, cu excepţia magazinelor, fiind suspendată.

RKI a indicat anterior că va dura două până la trei săptămâni ca măsurile să-şi arate efectul, având în vedere timpul trecut de la infectare până la manifestarea simptomelor şi testare.

Ministrul german al Sănătăţii a afirmat vineri că este prea devreme să se spună dacă restricţiile impuse la 2 noiembrie vor trebui prelungite şi dincolo de luna în curs.

„Vom vedea în următoarele câteva zile dacă au efect”, a spus ministrul Jens Spahn pe postul de televiziune ARD.

Cancelarul german Angela Merkel şi liderii landurilor germane se vor reuni din nou luni pentru a analiza dacă măsurile din 2 noiembrie au fost suficiente pentru a stăvili numărul de infectări, ce riscă să supraaglomereze spitalele.

Jens Spahn a mai avertizat că este improbabil ca în decembrie viaţa să devină la normal şi că probabil nu se vor putea desfăşura evenimente cum sunt petrecerile „corporate” de Crăciun, petrecerile aniversare sau de nuntă.

„N-am spus niciodată că luna noiembrie va fi foarte grea şi pe urmă totul va fi ca înainte”, a insistat ministrul german.

GERMANIA: Controlat la frontieră, un român și-a plătit amenda de 3.300 € ca să nu ajungă după gratii

Germania a intrat în CARANTINĂ parțială. Noile restricții vor fi în vigoare până la sfârșitul lunii

Merkel: „Germania se confruntă cu o situație dramatică. Cei care susţin că virusul este inofensiv sunt periculoşi şi iresponsabili”