Ambasada României la Berlin a anunțat într-un comunicat de presă că s-au instituit noi reguli pentru persoanele care ajung în Germania, inclusiv în tranzit.Măsuri de interes pentru cetățenii români instituite de Germania în contextul COVID-19

Regimul aplicat persoanelor care tranzitează Germania venind dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sau din Republica Africa de Sud s-a modificat.

Germania a decis suspendarea transportului internațional de pasageri din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și din Republica Africa de Sud, până la 6 ianuarie 2021.

Alertă în UE după descoperirea unei noi tulpini Sars-Cov-2 în Marea Britanie

Suplimentar regulilor care se aplică în mod uzual persoanelor care vin din zone de risc, toate persoanele care vin din aceste două țări și intră în Germania sunt obligate să dețină un document care să ateste rezultatul negativ al unei testări pentru COVID-19.

Această testare trebuie făcută cu 48 de ore înainte de intrarea în Germania și se aplică tuturor persoanelor care intră în această țară din Marea britanie sau Africa de Sud indiferent pentru cât timp și în ce scop, inclusiv în tranzit.

Documentul poate fi în limbile germană, engleză sau franceză, pe suport hârtie sau electronic.

Sunt acceptate atât testele biologic-moleculare, cât și cele antigen realizate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch și care pot fi regăsite, în limba engleză, AICI.

GERMANIA: Poliția îndeamnă locuitorii să nu-și reclame vecinii dacă dau petreceri de Crăciun

Pe de altă parte, Ambasada României la Londra anunță că se încearcă deblocarea frontierei dintre marea britanie și Franța.

„Conform informațiilor comunicate de către autoritățile britanice cu privire la procedura de testare pentru infecția cu COVID-19 în vederea permiterii intrării pe teritoriul francez, testarea este gratuită și este efectuată doar în cadrul centrelor special amenajate de guvernul britanic prin intermediul personalului din sistemul medical britanic de sănătate (NHS). De asemenea, programul de testare va fi efectuat non stop (24h din 24, 7 zile din 7), inclusiv în perioada sărbătorilor”, se arată într-un comunicat al ambasadei.

Șoferii de tir care se îndreaptă spre Portul Dover trebuie să se deplaseze către Manston (postcode CT12 5FE) într-o zonă de așteptare, urmând a fi testați în centrul de acolo, iar șoferii în drum spre Eurotunel trebuie să se deplaseze la Junction 8 de pe autostrada M20 și să se așeze la rândul de așteptare pentru a fi testați la locația stabilită de guvernul britanic.

Eurotunelul și Portul Dover, închise din cauza noii tulpini de Sars-Cov-2 din Marea Britanie

Pe durata efectuării testării șoferii de camioane trebuie să rămână tot timpul în vehicul și să păstreze regulile de distanțare socială. Rezultatul testului se obține în 40 minute. În cazul unui rezultat negativ, persoana va fi direcționată către punctul de îmbarcare.

Dacă rezultatul este pozitiv, reprezentanți ai autorităților vor informa persoanele testate pozitiv cu privire la locul unde urmează să rămână în autoizolare timp de zece zile, costurile cazării fiind suportate de statul britanic.

Autoritățile britanice recomandă șoferilor de camioane să nu părăsească vehiculul și să nu încerce să se testeze la altă parte, decât în locurile indicate mai sus pentru a evita crearea unor blocaje suplimentare.

Suplimentar față de cele două centre de testare pentru șoferii de camion, guvernul britanic a mai pus la dispoziție o locație de testare destinată persoanelor care călătoresc cu autocare sau în regim propriu. Centre COVID-19 Drive-through si Walk In Testing Sites se află la:

Ashford Centrul Covid-19 Drive-through Testing Site – Ashford (Victoria Road Car Park) – Victoria Rd, Ashford, TN23 7HE

Maidstone Covid-19 Drive-through Testing Site – Maidstone – Cumberland Ave, Maidstone, ME15 7JN

Folkestone Covid-19 Drive-through Testing Site – Folkestone -(the Stadium Car Park) Aldridge Rd, CT20 3EN

Margate Covid-19 Walk-through Testing Site – Margate (Dreamland Car Park) – Dreamland Car Park, Margate CT9 1X.

Precizări MAE privind românii afectați de restricțiile impuse în legătură cu Marea Britanie

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!