Român de 23 de ani, ucis în atacul sângeros din Germania. „Era singurul copil la părinţi”

Viorel Păun (foto), în vârstă de 23 de ani, a fost ucis în timpul masacrului din Germania în care au murit nouă persoane de diferite naționalități și alte cinci au fost rănite.

Atacul a fost comis miercuri seară, 19 februarie, și a vizat comunitatea turcă din orașul Hanau.

Autorul crimelor este Tobias Rathjen, un german în vârstă de 43 de ani, care și-a ucis și mama după atacul sângeros.

Primarul comunei Singureni (Giurgiu), Marian Pătuleanu, a confirmat pentru Mediafax că tânărul român și-a pierdut viața în atac. Decesul tânărului nu a fost confirmat de MAE până la această oră, instituția declarând că așteaptă identificarea tuturor victimelor pentru a putea confirma sau infirma informația.

„Vă confirm că este decedat. Am vorbit cu părinţii, cu unchiul lui de acolo. Şi eu sunt rudă cu băiatul acesta. Suntem în stare de şoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat şi a împuşcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieşise de la muncă. A oprit să-şi ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din maşină, era cu telefonul la ureche şi nenorocitul când a ieşit de acolo de unde i-a împuşcat pe ceilalţi, a crezut că vorbeşte la telefon, cine ştie… şi l-a împuşcat şi pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinţi. El lucra la o firmă de curierat şi părinţii lucrau la un supermarket. Sunt în stare de şoc”, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Singureni.

Conform edilului, familia tânărului nu are bani să-l aducă în ţară pentru înmormântare. „Părinţii vor să vadă acum cum să-l aducă în ţară că sunt nişte costuri extraordinare. Sunt nişte rude sărmane, că n-au plecat de bine din ţară. (…) La momentul actual, aştept să văd ce vor ei să facă. Vă daţi seama că va veni şi un sprijin din partea noastră. Nu suntem noi o primărie foarte bogată, dar vom face un apel umanitar şi din partea cetăţenilor că e ceva ieşit din comun”, a mai spus Marian Pătuleanu.

Un român, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac se află printre victimele atacului armat comis în centrul orăşelului Hanau, la periferia oraşului Frankfurt, afirmă surse citate de publicaţia Die Zeit.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!