Skip to content

Român, urmărit internațional pentru tentative de înșelăciune în Germania, prins de polițiștii din Vâlcea

Polițiștii din Vâlcea au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru tentative de înșelăciune, fapte comise în Germania. Schimbul de date și informații a fost asigurat de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională.

La data de 14 februarie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat un bărbat, de 39 de ani, din Vâlcea, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile germane.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internațională, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de înșelăciune, pe teritoriul Germaniei, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea unor infracțiuni de tentativă de înșelăciune.

În perioada 2013-2014, persoana în cauză, sub pretextul că avea nevoie de bani, ar fi oferit spre vânzare două inele unor femei din localitățile Osnabruck și Wallenhorst din Germania, pretinzând că sunt din aur, deși în realitate erau din alamă și fără valoare.

Pentru depistarea acestuia, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

În continuare, se demarează procedurile legale în vederea predării către autoritățile germane, informează IGPR