Skip to content

Românce aflate la muncă în Germania, rănite într-un accident de autocar

Cel puţin 50 de persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, după ce un autocar s-a răsturnat miercuri în nord-vestul Germaniei. Pasagerii autocarului sunt în principal cetăţeni români, afirmă surse citate de presa germană.

Conform unor surse oficiale, în autocar erau angajate românce în domeniul agricol.

Accidentul a avut loc miercuri la prânz pe Drumul naţional B65, în zona Osnabrück, la nord de oraşul german Dortmund.

Şoferul unui autocar a pierdut controlul asupra vehiculului, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni, informează Mediafax.

Printre victimele accidentului rutier produs în regiunea germană Bohmte-Leckermühle se află, potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, şi cetăţeni români, confirmă MAE.

”Ambasada României la Berlin are în atenţie accidentul rutier produs în cursul zilei de 23 august 2017, în regiunea Bohmte-Leckermühle, Republica Federală Germania. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora. Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către misiunea diplomatică română de la autorităţile locale germane, printre aceştia se află şi cetăţeni români”, precizează MAE.

MAE mai precizează că operaţiunile de identificare sunt în desfăşurare, însă ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări. Cetăţenii români au la dispoziţie linii telefonice de urgenţă.

”Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice- +49 16 090884680”, se mai arată în comunicat.

Un ROMÂN MORT și patru răniți într-un accident produs pe o șosea din Belgia