Șapte atentate teroriste, dejucate de Germania de la atacul din 2016 asupra unui târg de Crăciun de la Berlin

Germania a dejucat şapte atentate de la atacul terorist din 19 decembrie 2016 asupra unui târg de Crăciun de la Berlin, soldat cu 12 morţi şi zeci de răniţi, transmite EFE, citată de Agerpres.

“De la atentatul din piaţa Breitscheidplatz, am dejucat şapte atentate în Germania”, a declarat, pentru cotidianul ‘Rheinische Post’, preşedintele Oficiului Federal de Cercetări Penale (BKA), Holger Munch.

În acelaşi timp, el a apreciat că un atentat precum cel comis în 2016, când tunisianul Anis Amri a intrat în mulţime cu un camion furat, în prezent nu ar mai putea avea loc în acelaşi mod şi a făcut referire la “trei deficienţe esenţiale” de atunci care între timp au fost rezolvate.

“Procesul în cazul autorului Anis Amri în legătură cu reglementările privind imigraţia nu a fost finalizat. Aceasta nu s-ar mai întâmpla azi”, a indicat oficialul.

În al doilea rând, procesele penale deschise lui Amri în diverse state federale nu au fost centralizate.

“Astăzi, procurorul general federal face parte din grupul de lucru pentru gestionarea riscurilor din Centrul Comun de Luptă contra Terorismului”, a continuat Munch, adăugând că astfel acesta dispune de o viziune generală asupra diferitelor procese penale din diferite state federale iar, dacă este necesar, intră în contact cu procurorii pentru a centraliza cazurile.

În al treilea rând, în prezent accentul se pune pe persoană şi pe ameninţarea reprezentată de aceasta, şi nu doar pe o situaţie de ameninţare specifică.

“În 2016, erau indicii despre un posibil atentat al lui Amri cu arme automate. Această bănuială nu s-a concretizat. Astăzi nu ne-am concentra doar pe această circumstanţă, ci pe persoana lui Amri”, a mai spus responsabilul german.

Pe de altă parte, el s-a referit la creşterea notabilă a numărului potenţialilor terorişti islamişti care ar putea comite un atentat în Germania, până la aproximativ 680, cifră de peste cinci ori mai mare decât cea din 2013.

În acelaşi timp, procesele penale din sfera terorismului islamist s-au triplat de atunci, depăşind cifra de o mie.

Atentat terorist, pregătit de trei irakieni în nordul Germaniei

Marea Britanie: Un atentat terorist cu arme chimice sau biologice, tot mai probabil

Şapte bărbați care pregăteau un atentat terorist în Olanda, arestați de autorități

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?