Teroare în Germania: Un bărbat a ucis mai multe persoane în două localuri din Hanau

Atacurile au fost comise în două localuri frecventate de comunitatea turcă din orașul Hanau, landul Hessa. Criminalul a deschis focul miercuri seara, în jurul orei 22.00.

Autoritățile au anunțat că nouă persoane au fost ucise și patru au fost grav rănite. Bilanțul total al morților este de 11 persoane, după ce trupul lipsit de viață al autorului masacrului a fost găsit în casa sa împreună cu cel al mamei sale, pe care de asemenea a împușcat-o.

Ucigașul este Tobias Rathjen (foto), 43 ani, cetățean german și extremist de dreapta.

Anchetatorii au găsit o înregistrare video și un mesaj scris al atacatorului. Tobias Rathjen a scris că unele popoare, care nu mai pot fi expulzate din Germania, trebuie să fie anihilate, conform Bild. Bărbatul a precizat că are un motiv politic și că a acționat din ură pentru unele popoare care ar trebui „anihilate”.

Conform sursei citate, printre victime se află și cetățeni kurzi. Poliția a intervenit la fața locului cu forțe masive și a survolat orașul cu un elicopter în căutarea cuiva care, potrivit unei mărturii, ar fi tras dintr-o mașină de culoare neagră și ar fi putut fi încă pe străzile orașului situat la 20 km de Frankfurt am Main.

Locuitorii din Hanau, oraș cu o populație de aproape 100.000, au trecut prin ore de reală teroare.

Poliția a pus la dispoziție un număr de telefon pentru a colecta eventuale indicii și semnalări despre ceea ce s-a întâmplat.

Potrivit presei locale, în jurul orei 22:00, primele focuri au fost trase într-un local din centrul istoric al orașului, „Midnight” din Heumarkt. Aici un martor a spus că a auzit între opt și nouă împușcături.

Imediat după aceea, un al doilea local a fost vizat în cartierul Kesselstadt, „Arena bar & Cafè”, de pe Karlsbader Strasse.

Criminalul ar fi bătut la ușă, deschizând apoi focul în zona de fumătorilor de narghilea.

În urmă cu numai câteva zile, poliția germană a efectuate mai multe raiduri în cadrul cărora au fost arestați 12 extremiști de dreapta acuzați că se pregăteau să comită atacuri asupra refugiaților și musulmanilor pentru a începe un război civil în Germania și a răsturna ordinea de stat.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?