Tragedie la frontiera dintre Franța și Germania: O ambarcaţiune în care erau turişti români şi germani s-a răsturnat

Cel puţin trei persoane au murit, dintre care doi români, conform Ministerului de Externe al României, iar altele sunt date dispărute după ce o ambarcaţiune în care erau turişti români şi germani s-a răsturnat în Fluviul Rin.

O ambarcaţiune pneumatică în care erau doi adulţi şi doi copii s-a răsturnat joi, 30 mai, în Rin, în zona localităţii franceze Gerstheim, situată la frontiera cu Germania, informează Mediafax.

Mai mulţi martori au sărit în apă pentru salvarea persoanelor căzute din ambarcaţiune, informează cotidianul Le Figaro.

O fetiţă în vârstă de şase ani şi un adult în vârstă de 29 de ani au murit, iar un copil de patru ani este dispărut.

Al doilea adult a fost transportat la Spitalul din orăşelul Sélestat.

Una dintre cele trei persoane care au sărit în apă pentru a interveni la accident a decedat.

La locul accidentului au fost mobilizate numeroase echipaje ale Jandarmeriei din Franţa şi ale Poliţiei germane, care au intervenit inclusiv cu elicoptere.

Conform unor surse citate de FranceBleu.fr şi de publicaţia Bild, în ambarcaţiune erau turişti din Germania şi România. Informaţiile au fost confirmate de primarul localităţii franceze Gerstheim, Laurence Muller-Bronn.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza curenţilor puternici, în apropierea unei ecluze.

 

MAE: Doi cetăţeni români au murit, iar altul este rănit

Doi cetăţeni români au murit, iar altul a fost rănit uşor în accidentul produs joi pe Fluviul Rin, anunţă Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

Consulatul General al României la Strasbourg urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul maritim produs la data de 30 mai în zona localităţii franceze Gerstheim, incident în care ar fi fost implicată o ambarcaţiune care transporta şi cetăţeni români.

Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora şi circumstanţele producerii accidentului“, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit datelor preliminare obţinute de către reprezentanţii oficiului consular, doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit uşor, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

Reprezentanţii consulatului au efectuat demersuri în vederea identificării şi notificării familiilor.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6 27 05 00 22“, precizează MAE.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?