Trotinetele electrice, implicate în zeci de accidente la Berlin

Utilizatorii de trotinete electrice din Berlin se deplasează adeseori în stare de ebrietate şi au provocat deja peste 60 de accidente, au anunţat reprezentanţii Poliţiei locale, la trei luni după ce aceste mijloace de transport au fost autorizate să circule pe străzile din Germania, informează DPA, conform Agerpres.

Începând cu 15 iunie, Poliţia a înregistrat 74 de accidente la Berlin în care au fost implicate trotinete electrice, în urma cărora 16 persoane au fost rănite grav şi alte 43 de persoane au suferit răni minore.

Principalele cauze ale acestor accidente au fost erorile de conducere, deplasarea ilegală pe trotuare şi consumul de alcool.

În 65 dintre cele 74 de cazuri, vina a aparţinut conducătorilor de trotinete electrice. În 27 de cazuri, nimeni altcineva nu a fost implicat – utilizatorii au căzut din vina lor. În 19 cazuri, Poliţia berlineză investighează pista sustragerii de la locului accidentului.

Poliţia din Berlin a verificat, de asemenea, 87 de utilizatori de trotinete electrice în cadrul unor controale de rutină.

În 65 dintre cazuri, ei au constatat că utilizatorii conduceau aceste vehicule ecologice după ce consumaseră alcool. În timpul controalelor realizate seara şi pe timpul nopţii, utilizatorii de trotinete electrice au fost “într-o stare de ebrietate mai avansată decât media utilizatorilor verificaţi”.

Poliţia din Berlin a emis 233 de amenzi, în special pentru conducerea trotinetelor electrice pe trotuare, transportarea unei alte persoane pe durata călătoriei şi folosirea telefonului mobil în timpul deplasării.

“Trotinetele electrice nu sunt o jucărie, ele sunt vehicule electrice”, au avertizat poliţiştii germani.

Ei au cerut utilizatorilor să poarte întotdeauna o cască de protecţie, chiar dacă această cerinţă nu este deocamdată obligatorie.

Dronele, noua atracție a hoților români din Germania. Cel mult două la fiecare „lovitură”

Copil de cinci ani din Germania: Alo, Poliția? Știi că tata a trecut de două ori pe roșu? Trebuie să-l arestezi!

Convins că poate conduce cu permis românesc în Germania, un șofer al cărui carnet nemțesc a fost suspendat se judecă cu autoritățile

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?