Skip to content

Un britanic a fost arestat în Germania pentru spionaj în favoarea Rusiei. Pentru bani

Poliția germană a arestat un cetățean britanic care lucra la Ambasada Regatului Unit din Berlin sub suspiciunea că a spionat pentru Rusia.

Potrivit Hotnews care citează Reuters, bărbatul identificat ca fiind David S. a transmis documente serviciilor secrete ruse în schimbul unor recompense financiare.

Procurorii germani au anunțat pe 11 august că au efectuat percheziții în apartamentul și biroul bărbatului în vârstă de 57 de ani. Acesta urmează să fie prezentat în fața unui judecător în cursul acestei zile.

„În cel puțin o ocazie, a transmis unui reprezentant al serviciilor secrete ruse documente pe care le-a obținut în timpul activităților sale profesionale. Acuzatul a primit în numerar o sumă care deocamdată nu a fost stabilită în schimbul transmiterii acestor informații ”, se arată într-un comunicat al procurorilor din Berlin.

„Unchiul Sam” nu va mai șopti nimic Bucureștiului din cauza chinezilor de la Huawei

David S. a fost arestat marți în orașul Potsdam, aproape de Berlin, în urma unei operații comune a autorităților britanice și germane.

Poliția Metropolitană din Londra a confirmat că bărbatul a fost arestat sub suspiciunea de implicare în activități specifice „unor agenți de informații”. Ancheta va fi efectuată de autoritățile federale germane, dar va exista în continuare o cooperare cu cele britanice.

Conform acelorași surse, Marea Britanie a anunțat în luna mai a acestui an un plan de măsuri împotriva acțiunilor ostile întreprinse de țări străine prin adoptarea unei legi care acordă serviciilor de informații noi puteri.

Magistrații militari proveniți din civilie au rău de contrainformațiile militare

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!