Vestul Germaniei, lovit de o FURTUNĂ puternică. Sute de oameni au alertat serviciile de urgență

O furtună puternică cu fulgere și grindină a măturat regiunea Rinului de Jos (Niederrhein) și Eifel luni dimineața devreme, 30 aprilie, sute de oameni alertând panicați serviciile de urgență.

Furtuna a lovit lanțul muntos Eifel, în partea de vest a țării, precum și regiunile învecinate din landurile Renania de Nord-Westfalia (NRW), Renania-Palatinat și Saarland. Orașul Aachen din NRW a fost puternic afectat.

Serviciile de urgență au fost solicitate să intervină pe străzi inundate, în pivnițe inundate și la acoperișuri afectate de grindină și vânt, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

În timpul furtunii, care a durat aproximativ 70 de minute, poliția din Aachen a primit 320 de apeluri de urgență. Conform informațiilor inițiale din partea autorităților, nu există persoane rănite.

În orașul Stolberg din apropiere de Aachen, Europa Tunnel a fost închis deoarece era „complet plin de apă “, a spus un purtător de cuvânt. Poliția se așteaptă ca tunelul să fie deschis după-amiază. Între timp, drumurile sunt impracticabil din cauza noroiului.

Un purtător de cuvânt al poliției din Trier a declarat că din cauza căderii unor copaci pe autostrada federală 418, drumul a fost închis.

În municipalitatea Zemmer din Renania-Palatinat, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza distrugerii unei linii de înaltă tensiune.

Au existat, de asemenea, furtuni locale în și în jurul Saxoniei Inferioare. În orașele Haren și Aurich, echipajele de pompieri au fost chemate să stingă incendii provocate de fulgere.

Vestul Saxoniei Inferioare a avut parte de ploi abundente și grindină. În regiune rafalele de vânt au atins viteze de până la 75 de kilometri pe oră.

Furtuna a sosit din sudul Franței, Luxemburg și Belgia și avea caracteristicile unei furtuni tipice de vară.

Vestul și nord-vestul țării ar putea avea în continuare parte de fulgere și tunete după-amiază, potrivit Serviciul Meteorologic German – DWD.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *