Skip to content

VIDEO – Distrugeri în Germania din cauza tornadelor și furtunilor. Un mort și zeci de răniți

Furtunile care s-a abătut peste mai multe zone ale Germaniei au generat trei tornade, a anunțat sâmbătă serviciul meteorologic al țării – DWD. Autoritățile au raportat un deces și zeci de răniți.

Meteorologii au emis vineri o alertă meteo de precipitații abundente, grindină și rafale puternice de vânt în vestul și centrul Germaniei, iar locuitorii din vestul landului Renania de Nord-Westfalia au fost sfătuiți să rămână acasă. Furtunile de joi perturbaseră deja traficul, au smuls copaci care s-au prăbușit pe căile ferate și pe drumuri și au inundat sute de subsoluri din vestul Germaniei.

În landul Renania-Palatinat, un bărbat de 38 de ani a murit după ce s-a electrocutat când a intrat într-o pivniţă inundată în urma furtunii şi apoi a căzut în cap, a anunţat poliţia din Koblenz.

DWD a confirmat trei tornade în Renania de Nord-Westfalia — în Paderborn, în apropiere de Lippstadt și la marginea orașului Hoexter, a informat dpa.

Patruzeci și trei de persoane au fost rănite în Paderborn, în timp ce tornada a măturat zona centrală a orașului vineri după-amiază. Dintre acestea, 13 sunt în stare gravă, a declarat primarul Michael Dreier.

Copacii dintr-un parc și stălpii unor semafoare „s-au rupt ca niște chibrituri”, acoperișurile au fost smulse de la clădiri și ferestrele s-au spart, a declarat Dreier reporterilor sâmbătă, iar furtuna a lăsat în urmă distrugeri pe o distanță de aproximativ 300 de metri. Un copac a lovit parbrizul unei mașini de pompieri, dar ocupanții nu au fost răniți.

Poliția a îndemnat oamenii să stea acasă sau să rămână în afara orașului sâmbătă pentru a nu împiedica operațiunile din zonele cu distrugeri. Ei au spus că încă se așteaptă la posibile riscuri din cauza vântului puternic.

Mai la sud, autoritățile din Bavaria au declarat că 14 persoane au fost rănite vineri, când cabana din lemn în care încercau să se adăpostească s-a prăbușit în timpul unei furtuni la Lacul Brombach, la sud de Nürnberg.

https://youtu.be/LR0bJeGWeCA

GERMANIA: Majorarea salariului minim nu ar trebui să ducă la concedieri, afirmă ministrul Muncii

GERMANIA: Un bărbat și-a ucis familia după ce angajatorul soției a descoperit că îi falsificase certificatul de vaccinare

GERMANIA: Un român s-a ales cu dosar penal după ce și-a uitat portofelul în aeroportul din Frankfurt