Alertă meteo în ITALIA: La Roma, cetățenilor li se recomandă să-și limiteze călătoriile

Sfârșitul de săptămână aduce în Italia vreme deosebit de rea, meteorologii prognozând că furtuna Santa Lucia, un fel de „ciclon” care va traversa Italia de la Nord la Sud, va crea dificultăți majore pentru locuitori. Au fost emise coduri galbene și portocalii valabile din această dimineață circa 24/36 de ore.

Zăpadă la Milano și Torino, ploaie intensă la Roma și vânturi intense în Sud. Previziunile meteo i-au determinat pe primarii din Roma și Napoli să decidă închiderea școlilor, parcurilor și cimitirelor.

Primarul Romei (Lazio), Virginia Raggi, care a semnat o ordonanță privind închiderea școlilor, solicită populației, într-un mesaj postat pe Facebook, să „își limiteze călătoriile”.

„Se așteapă ploi abundente, vijelii și valuri înalte în zonele de coastă. Siguranța copiilor noștri și a cetățenilor este lucrul care ne preocupă cel mai mult. Din acest motiv, mâine (vineri, 13 decembrie – n.r.) vor fi închise toate școlile, parcurile, cimitirele și clădirile istorice”, a adăugat Raggi.

Protecția Civilă a emis pentru vineri, 13 decembrie, o avertizare meteo de vânturi puternice și furtuni pentru estul regiunii Emilia-Romagna, Toscana, în special în zonele de coastă și sudice, pentru Umbria, Marche, Lazio, Campania, Basilicata, Calabria, Sicilia, Sardegna și Puglia.

În Campania, Basilicata și Calabria sunt așteptate precipitații foarte intense, însoțite de grindină.

În regiunea Veneto a nins, în special în Padova, Verona, Vicenza și Rovigo.

Zăpadă este și în Valtellina și Valchiavenna, provincia Sondrio, unde sunt prognozate înghețuri nocturne și scăderi ale temperaturilor.

În Mugello, unde recent a fost un cutremur, ninsorile s-au transformat în ploi pe timpul nopții.

În provincia Bergamo, circulația rutieră și cursele aeriene au fost afectate de condițiile meteorologice nefavorabile.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA